Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sajtos rúd

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Sajtos rúd

20 dkg Rama
30 dkg liszt
1 dl tejföl
20 dkg trappista sajt
1 db tojássárga
1 db tojás kenéshez
szezámmag
lenmag, stb
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Egy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a Ramát és elmorzsoljuk vele. Ehhez adjuk tejfölt, a sajtból kb. a negyedét belereszeljük, és hozzákeverjük a tojássárgáját, sót. Jól összegyúrjuk.
Egy lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát. 1 tojást felverünk, és megkenjük vele a kinyújtott tésztát. Rászórjuk a reszelt sajtot, meghintjük szezámmaggal, és lenmaggal. Felvágjuk, pl.: derelyevágóval, attól kicsit cikkcakkos lesz, tepsire tesszük, megsütjük.

Tárolás

Dobozba téve hosszan eltartható.
Sajtos rúd

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
43 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
56 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!