Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sárgabarackos pite

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

Tortaformához (26 cm Ø):

némi zsiradék

Omlós tésztához:

160 g búzaliszt
késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
75 g cukor
75 g lágy vaj, vagy margarin
1 darab tojás (M-es)
csipet só

Barackos töltelékhez:

kb. 500 g sárgabarack
2 darab tojás (M-es)
50 g cukor
50 g őrölt mandula
kb. 1 evőkanál baracklekvár

Szóráshoz:

némi porcukor

Elkészítés

Előkészítés:

A tortaforma alját kikenjük zsiradékkal. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

Omlós tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztókarral) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton összedolgozzuk. A tészta 2/3-át kinyújtjuk és a forma aljába simítjuk, majd egy villával megszurkáljuk. A maradék tésztát finoman belisztezett munkafelületen kb. 65 cm hosszú hengerré sodorjuk, majd a tésztára fektetjük körben. Hozzányomkodjuk a sütőforma széléhez, így egy kb. 2 cm magas peremet fogunk képezni.
A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve)

Barackos töltelék:
A barackokat megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk. A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverővel) kb. 2 perc alatt habosra keverjük. Az őrölt mandulát óvatosan hozzáforgatjuk. A mandulás krémet az omlós tésztán egyenletesen elkenjük. A barackokat vágott felükkel felfelé ráhelyezzük. A baracklekvárt simára keverjük, és átkenjük vele a barackokat. A süteményt a sütő alsó harmadában megsütjük.

Sütési idő: kb. 35 perc

A süteményt késsel óvatosan leválasztjuk a sütőforma széléről, de benne hagyjuk a formában. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Szórás:
A kihűlt süteményt kivesszük a formából, tortatálra helyezzük. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.

Tippek:

Friss barack helyett 480 g lecsepegtetett konzerv barackkal is elkészíthetjük a süteményt.
Ha az omlós tészta összeállítás közben túl morzsálódós állagú, gyúrjunk hozzá 1 evőkanál hideg vizet.
Sárgabarackos pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2020-11-20
0 Kedvelés

Így használd a zselatint

Sokan félnek a zselatin használatától, pedig ha valaki rendszeresen süt, szinte biztos, hogy előbb-utóbb belefut egy olyan receptbe, amelynek szerepel az összetevői között.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-18
0 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a cukor és liszt alternatívák

Előző cikkünkben bemutattuk, hogy milyen tökéletes tojás és tej helyettesítők léteznek, most pedig nézzük meg, mire cserélhetjük a cukrot, illetve hogyan süthetünk glutén nélkül.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-13
0 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a tojás és tej alternatívák

Sütés tojás, tej, cukor vagy glutén (búzaliszt) nélkül? Nem probléma! A süteményreceptekben a hozzávalók könnyen kicserélhetők, jöjjenek a nagyszerű alternatívák.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-04
1 Kedvelés

A süti, ha vegán

Sokan döntenek úgy, hogy nem fogyasztanak állati eredetű élelmiszereket. Az okok változatosak: allergia, ételérzékenység, környezettudatosság vagy etikai szempont is húzódhat a veganizmus mögött.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-28
3 Kedvelés

Ősszel, télen süss melengető fűszerekkel!

Beköszöntött az ősz, lassan megérkezik a tél, egyre rövidülnek a nappalok és hosszabbodnak az éjszakák. Vágyunk a bekuckózásra: vastag plédre, nagy bögre forró teára és egy jó könyvre.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-21
2 Kedvelés

Pogácsát, de milyet? Így lesz a legfinomabb az örök klasszikus

Ha azt mondjuk, sós sütemény, sör- vagy borkorcsolya, a legtöbb embernek azonnal a pogácsa jut eszébe.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!