Sárgarépás-cukkinis kosarak
Hozzávalók
A kelt tésztához:
A töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: Kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: Kb. 160°C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tésztához a lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd legmagasabb fokozaton 5 percig keverve sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen 12 egyenlő részre osztjuk, majd golyóvá formázzuk. A golyókat kézzel kb. 10 cm átmérőjű lappá formázzuk. A lapokat a muffin formába helyezzük, úgy, hogy a széleit a formához nyomjuk. Majd a tölteléket egyenletesen elosztjuk a formákban.
A sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütés: kb. 30 - 35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt a muffin formából kivesszük és melegen tálaljuk.
Tippek:
A tésztát ízesíthetjük egy evőkanálnyi szárított fűszerkeverékkel is.
A zöldségeket nagylyukú reszelőn is lereszelhetjük.
Sárgarépás-cukkinis kosarak
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
A kelt tésztához:
A töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: Kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: Kb. 160°C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tésztához a lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd legmagasabb fokozaton 5 percig keverve sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen 12 egyenlő részre osztjuk, majd golyóvá formázzuk. A golyókat kézzel kb. 10 cm átmérőjű lappá formázzuk. A lapokat a muffin formába helyezzük, úgy, hogy a széleit a formához nyomjuk. Majd a tölteléket egyenletesen elosztjuk a formákban.
A sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütés: kb. 30 - 35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt a muffin formából kivesszük és melegen tálaljuk.
Tippek:
A tésztát ízesíthetjük egy evőkanálnyi szárított fűszerkeverékkel is.
A zöldségeket nagylyukú reszelőn is lereszelhetjük.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?