Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sörkenyér két töltelékkel

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 24 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 24 szelet elkészítéséhez

Tésztához:

500 g búzaliszt
1 teáskanál só
50 g lágy Rama margarin
330 ml sör

Töltelék 1:

50 g magozott aszalt szilva
kb. 200 g juh- vagy fetasajt
kb. 100 g szeletelt gépsonka (esetleg Serrano-sonka)

Töltelék 2:

125 g vékonyra szeletelt kolbász vagy szalámi (esetleg Chorizo szalámi)
kb. 150 g Edami sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elōkészítés:

A Sörkenyér két töltelékkel hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük.

Elkészítés:

Kelt tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót (félreteszünk 3 evőkanál sört a kenéshez) és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Töltelékek:
Az 1-es töltelékhez a szilvát és a juh- vagy fetasajtot kis darabokra vágjuk.
A 2-es töltelékhez a szalámit szintén kis darabokra vágjuk, és a sajtot lereszeljük.

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, majd elfelezzük. Az egyik felét enyhén lisztezett munkafelületen kb. 30x30 cm-es négyzetté nyújtjuk. A tésztanégyzetet sonkával, szilvával és juhsajttal megszórjuk, 1 cm peremet szabadon hagyunk. A szemközti oldalról feltekerjük a tésztalapot és az illesztéssel lefelé beletesszük a tepsibe (1. ábra).

A másik tésztanégyzetet megfelelően elkészítjük és elosztjuk rajta a szalámit illetve sajtot. Mindkét tésztahengert ollóval vagy késsel többször, kb. 3 cm mélyen bevagdossuk és a maradék sörrel megkenjük (2. ábra). A kenyereket még egyszer, kb. 20 percig kelesztjük. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk.

Sütési idő: kb. 28-33 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!


A Sörkenyér péksüteményeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és melegen tálaljuk.

Tipp:

A pikáns ízvilágú Sörkenyér két töltelékkel péksütemény fagyasztható, amivel rengeteg időt takaríthatunk meg az ünnepi előkészületek során.
A Sörkenyér két töltelékkel sós jellegű sütemény, mely önálló fogásként is kínálható. A Sörkenyér két töltelékkel süteményt úgy töltjük, majd tekerjük fel, mint a rétest. A sütemény tetejét sütés előtt kenjük meg tojásfehérjével.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő 20-40 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!