
Sült almás muffin



Hozzávalók
A muffin formához (12 darabos):
Tésztához:
Díszítéshez:
Krémhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Az alma és a mazsola kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Óvatosan belekeverjük az almakockákat és a mazsolát. A tésztát egyenletesen elosztjuk a muffin formában. A formát a rácsra, a sütő középső részébe toljuk és a muffinokat aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész muffinokat kivesszük a formából, és rácson hagyjuk kihűlni. Közben a mandulát összekeverjük a cukorral, teflon serpenyőben aranybarnára pirítjuk, és tányéron hagyjuk kihűlni.
Krém:
A hideg habtejszínt, a tejet és a krémport egy magas falú keverőtálba tesszük. Az egészet konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton keményre felverjük. A krémet sima csöves nyomózsákba (kb. Ø12 mm) töltjük, és a muffinokra nyomjuk.
Díszítés:
A mandulát és a mazsolát elosztjuk a krémen, és tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Tippek:
A muffinok krém nélkül fagyaszthatóak.


Sült almás muffin
Hozzávalók
A muffin formához (12 darabos):
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Az alma és a mazsola kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Óvatosan belekeverjük az almakockákat és a mazsolát. A tésztát egyenletesen elosztjuk a muffin formában. A formát a rácsra, a sütő középső részébe toljuk és a muffinokat aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész muffinokat kivesszük a formából, és rácson hagyjuk kihűlni. Közben a mandulát összekeverjük a cukorral, teflon serpenyőben aranybarnára pirítjuk, és tányéron hagyjuk kihűlni.
Krém:
A hideg habtejszínt, a tejet és a krémport egy magas falú keverőtálba tesszük. Az egészet konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton keményre felverjük. A krémet sima csöves nyomózsákba (kb. Ø12 mm) töltjük, és a muffinokra nyomjuk.
Díszítés:
A mandulát és a mazsolát elosztjuk a krémen, és tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Tippek:
A muffinok krém nélkül fagyaszthatóak.

Legújabb cikkek

Gazdaságosan is finomat: sütemények búza- és kukoricadarával
A búzadarát és a kukoricadarát senkinek sem kell bemutatni, 1-1 zacskó biztosan megtalálható belőlük a legtöbb konyhában vagy kamrapolcon.


Kezdd egészségesen az új évet!
Új év, új kezdet. Az óesztendő végén sokan tesznek fogadalmat: január elsejétől egészségesebben, tudatosabban fognak táplálkozni.


Szilveszteri partifalatok – főszerepben a sós sütik
Az idei szilveszter minden bizonnyal csendesebben fog telni, legtöbbünk otthon fogja tölteni majd 2020 utolsó estéjét.


Dió, mák, narancs, az ünnep ízei
Valamennyi ünnepünknek megvannak a maga meghatározó szokásai, illatai, ételei és igen, süteményei is.


Finomságok karácsonyra – idén kerüljön gasztroajándék a fa alá!
A gasztroajándékok jöttek, láttak és győztek, az utóbbi években óriási divattá vált saját készítésű házi finomságokat ajándékozni szülinapra, húsvétra és persze karácsonyra.


Süssünk tematikus tortákat! Inspirációk az ünnepekre
Egyedi tematikával a hagyományos tortáink egészen különlegessé válhatnak. Sőt! Egyben nagyszerű karácsonyi torták is lehetnek. Olyan finomságok, amelyek annyira jól néznek ki, hogy szinte bűn megenni őket.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?