Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sült almás muffin

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

A muffin formához (12 darabos):

kb. 12 darab muffinpapír

Tésztához:

125 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g cukor
50 ml tej
125 ml napraforgóolaj
2 darab tojás (M-es)
1 darab közepes alma (kb. 150 g)
50 g mazsola

Díszítéshez:

30 g szeletelt mandula
30 g cukor
néhány mazsola

Krémhez:

200 ml hideg habtejszín
100 ml tej

Elkészítés

Előkészítés:

Az almát meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk. A sütőformákat a muffinsütőbe helyezzük, majd a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Az alma és a mazsola kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Óvatosan belekeverjük az almakockákat és a mazsolát. A tésztát egyenletesen elosztjuk a muffin formában. A formát a rácsra, a sütő középső részébe toljuk és a muffinokat aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 25-28 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész muffinokat kivesszük a formából, és rácson hagyjuk kihűlni. Közben a mandulát összekeverjük a cukorral, teflon serpenyőben aranybarnára pirítjuk, és tányéron hagyjuk kihűlni.

Krém:
A hideg habtejszínt, a tejet és a krémport egy magas falú keverőtálba tesszük. Az egészet konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton keményre felverjük. A krémet sima csöves nyomózsákba (kb. Ø12 mm) töltjük, és a muffinokra nyomjuk.

Díszítés:
A mandulát és a mazsolát elosztjuk a krémen, és tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.

Tippek:

A tésztát ízesíthetjük még kevés őrölt fahéjjal is.
A muffinok krém nélkül fagyaszthatóak.
Sült almás muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 0-20 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-04-16
0 Kedvelés

Könnyű desszertek tavaszra

A nagy húsvéti eszem-iszom után jól esnek a könnyedebb édességek. Szerencsére ilyenkor már melegszik az idő, és eleve nem kívánjuk a nehéz ételeket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-07
0 Kedvelés

Színezd újra! Látványos sütemények Fekete kakaóval

Kakaós sütemények fekete csavarral! Ha nemcsak a finom ízek, hanem az izgalmas, látványos küllem is számít egy sütinél, akkor a Dr. Oetker Fekete zsírszegény kakaópor a te terméked lesz!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-01
1 Kedvelés

Dekoráció helyett egy látványos süti – mohatorta

Nincs ötletünk a húsvéti dekorációra? Semmi gond! Készítsünk egy igazán látványos sütit az asztalra, a mohatortát!

Elolvasom Elolvasom

Lekvárok, szörpök, befőttek

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes befőzéshez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-03-19
1 Kedvelés

Húsvéti brunch

Közeleg a húsvét, bár a jelenlegi helyzetben a nagy családi események valószínűleg elmaradnak, de szűk körben is feldobhatjuk a húsvéti lakomát. Lenyűgöző receptjeink igazán csodássá varázsolják az ünnepi asztalt!

Elolvasom Elolvasom

Sütemények

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes sütemények elkészítéséhez.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!