Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szerencse Lóhere

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

Töltelékhez:

40 g póréhagyma
fél kisebb paprika (40 g)
1 evőkanál olaj
1 evőkanál sűrített paradicsom
50 g főtt sonka
2 evőkanál 20 %-os tejföl
25 g reszelt sajt (pl. Ementáli)
frissen őrölt bors

Ezenkívül:

1 evőkanál tej
1 felvert tojás

Elkészítés

Előkészítés:

A leveles tésztát a tasakon lévő utasítás szerint felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük.

A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felsőfűtés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
A poréhagymát megmossuk, félbe vágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. A paprikát megtisztítjuk, és apróra felkockázzuk.
Egy teflonedényben az olajat felhevítjük, majd közepes hőmérsékleten a hagymát és a paprikát kb. 5 percig üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és hagyjuk a masszát kicsit kihűlni. A sonkát felkockázzuk és hozzáadjuk a tejfölt a sajtot, az étkezési keményítőt, majd a zöldséges masszát. (kép 1) Az egészet sóval és borssal ízesítjük.

Leveles tészta:
A leveles tésztából szív alakú kiszúró forma segítségével kb. 5 cm nagyságú szíveket szaggatunk. (A tészta kb. 48 db szívecske szaggatására elegendő.)
A szívek felét megtöltjük egy kisebb halomnyi töltelékkel. (kép 2)
A töltetlen szíveket kenjük meg felvert tojással és helyezzük rá a töltött szívekre. Nyomjuk össze az oladalakat egy villa segítségével. (kép 3) A maradék tésztából formázzunk vékony csíkokat, melyek a lóhere szárai lesznek. Helyezzük a tepsibe 4 szívecskét úgy, hogy egy lóhereformát alkosson, majd nyomjuk a közepébe egy lóhere szárat is.
A lóheréket kenjük le felvert tojással, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és megsütjük.

Sütési idő: kb. 15-17 perc

Sütés után még melegen tálaljuk.
Szerencse Lóhere

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2020-11-20
0 Kedvelés

Így használd a zselatint

Sokan félnek a zselatin használatától, pedig ha valaki rendszeresen süt, szinte biztos, hogy előbb-utóbb belefut egy olyan receptbe, amelynek szerepel az összetevői között.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-18
0 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a cukor és liszt alternatívák

Előző cikkünkben bemutattuk, hogy milyen tökéletes tojás és tej helyettesítők léteznek, most pedig nézzük meg, mire cserélhetjük a cukrot, illetve hogyan süthetünk glutén nélkül.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-13
0 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a tojás és tej alternatívák

Sütés tojás, tej, cukor vagy glutén (búzaliszt) nélkül? Nem probléma! A süteményreceptekben a hozzávalók könnyen kicserélhetők, jöjjenek a nagyszerű alternatívák.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-04
1 Kedvelés

A süti, ha vegán

Sokan döntenek úgy, hogy nem fogyasztanak állati eredetű élelmiszereket. Az okok változatosak: allergia, ételérzékenység, környezettudatosság vagy etikai szempont is húzódhat a veganizmus mögött.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-28
3 Kedvelés

Ősszel, télen süss melengető fűszerekkel!

Beköszöntött az ősz, lassan megérkezik a tél, egyre rövidülnek a nappalok és hosszabbodnak az éjszakák. Vágyunk a bekuckózásra: vastag plédre, nagy bögre forró teára és egy jó könyvre.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-21
2 Kedvelés

Pogácsát, de milyet? Így lesz a legfinomabb az örök klasszikus

Ha azt mondjuk, sós sütemény, sör- vagy borkorcsolya, a legtöbb embernek azonnal a pogácsa jut eszébe.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!