Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szilva befőtt

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Szilva befőtt

szilva
a víz literjéhez 30 dkg cukor
szegfűszeg
fahéj

Elkészítés

Előkészítés

Az üvegeket alaposan mossuk el. Én hipós vízben szoktam elmosogatni, majd ecetes vízben öblögetni. Az üvegeket jól szárítsuk ki. Újságpapír vagy meleg vizes tál. Egy nagy fazék.

Elkészítés

A szilvát megmossuk, szárától megválunk, üvegekbe rakjuk, és az üvegeket feltöltjük vízzel. A vizet leöntjük és megmérjük. Én így szoktam kimérni a vizet, hogy ne főzzek felesleges szirupot. Ahány liter víz annyiszor 30 dkg cukrot adunk hozzá, hozzáadjuk a fűszereket és szirupot főzünk belőle. Majd a szilvákat beletesszük, és 2-3 percig főzzük a szirupban, ne legyen több, mert kirepedezik.2-3 perc elteltével azonnal üvegekbe helyezzük, majd a szirupot újra felfőzzük, mielőtt lekapcsolnánk, tegyünk bele 1-2 kávéskanál nátrium-benzoátot, majd a szilvákra öntjük. Nagyon fontos, hogy amikor az üvegekbe szeretnénk tenni a forró szirupot, az üvegeket papírra, vagy aki szeretné meleg vizes edénybe tegye őket, hogy az üveg felvegye a hőt. Én az újságpapírral is meg vagyok elégedve, mert az is ugyanúgy felveszi a hőt. Rátesszük a papírra/meleg vizes edénybe, majd először egy picit merjünk az üvegekre, hogy felvegye a hőt, aztán önthetjük rá a szirupot teljesen. Így nem pattan el az üveg biztosan. Rászorítjuk a tetőket, majd száraz dunsztba teszem őket. 2-3 nap után polcra is mehetnek a szilva befőttek.

Tárolás

Hűvös,száraz helyen tároljuk.
Szilva befőtt

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2020-11-27
0 Kedvelés

Süssünk a gyerekekkel karácsonyra!

Sokunk számára a karácsonyi időszak elválaszthatatlanul összefonódik a sütéssel – ezt pedig imádják a gyerekek.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-25
1 Kedvelés

Birsalma, az ősz kedvence

Az őszi piaci kínálat meghatározó gyümölcse a birsalma, amelyről legtöbbünknek elsőre a birsalmasajt ugrik be.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-20
1 Kedvelés

Így használd a zselatint

Sokan félnek a zselatin használatától, pedig ha valaki rendszeresen süt, szinte biztos, hogy előbb-utóbb belefut egy olyan receptbe, amelynek szerepel az összetevői között.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-18
0 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a cukor és liszt alternatívák

Előző cikkünkben bemutattuk, hogy milyen tökéletes tojás és tej helyettesítők léteznek, most pedig nézzük meg, mire cserélhetjük a cukrot, illetve hogyan süthetünk glutén nélkül.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-13
0 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a tojás és tej alternatívák

Sütés tojás, tej, cukor vagy glutén (búzaliszt) nélkül? Nem probléma! A süteményreceptekben a hozzávalók könnyen kicserélhetők, jöjjenek a nagyszerű alternatívák.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-04
1 Kedvelés

A süti, ha vegán

Sokan döntenek úgy, hogy nem fogyasztanak állati eredetű élelmiszereket. Az okok változatosak: allergia, ételérzékenység, környezettudatosság vagy etikai szempont is húzódhat a veganizmus mögött.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!