Szív alakú pizza
Hozzávalók
Tepsihez:
Feltéthez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit ( kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük. A Gouda sajtból szív alakú kiszúróval tetszőleges szíveket szúrunk ki, a maradék sajtot kicsi darabokra vágjuk. A tésztához való tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és meglangyosítjuk.
Alsó- és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen ugyancsak szív alakúra (fent kb. 30 cm, lent kb, 5 cm széles és kb. 40 cm hosszú) nyújtjuk (tepsimérettől függően). A tésztát betesszük a tepsibe, és a 30 cm széles részén hosszában kb. 15 cm-t bevágunk úgy, hogy a szív 2 ívét meg tudjuk formázni. A szívet egy kicsit még formáljuk, és egyenletesre nyomkodjuk.
A darabolt paradicsomot sóval, borssal és cukorral ízesítjük, majd belekeverjük a félrerakott sajtdarabokat.
A paradicsomszószt egyenletesen elkenjük a tésztán, és rátesszük a sajtszíveket. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a pizzát megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A Szív alakú pizza tetejét bazsalikomlevélkékkel megszórva tálaljuk.
Tipp:
Szív alakú pizza
Hozzávalók
kb. 3-4 adag elkészítéséhez
Tepsihez:
Feltéthez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit ( kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük. A Gouda sajtból szív alakú kiszúróval tetszőleges szíveket szúrunk ki, a maradék sajtot kicsi darabokra vágjuk. A tésztához való tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és meglangyosítjuk.
Alsó- és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen ugyancsak szív alakúra (fent kb. 30 cm, lent kb, 5 cm széles és kb. 40 cm hosszú) nyújtjuk (tepsimérettől függően). A tésztát betesszük a tepsibe, és a 30 cm széles részén hosszában kb. 15 cm-t bevágunk úgy, hogy a szív 2 ívét meg tudjuk formázni. A szívet egy kicsit még formáljuk, és egyenletesre nyomkodjuk.
A darabolt paradicsomot sóval, borssal és cukorral ízesítjük, majd belekeverjük a félrerakott sajtdarabokat.
A paradicsomszószt egyenletesen elkenjük a tésztán, és rátesszük a sajtszíveket. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a pizzát megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A Szív alakú pizza tetejét bazsalikomlevélkékkel megszórva tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?