Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szívecskés sütemény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12-15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12-15 szelet elkészítéséhez

Téglalap alakú sütőformához (kb. 25x11 cm):

zsiradék

Rózsaszín (belső) tésztához:

200 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
2 darab tojás (M-es)
100 g cukor
100 g lágy vaj vagy margarin
némi piros ételszínezék
2 evőkanál tej

Sárga (külső) tésztához:

300 g búzaliszt
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
3 darab tojás (M-es)
150 g cukor
200 g lágy vaj vagy margarin
3 evőkanál tej

Díszítéshez:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Szívecskés süteményhozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A sütőformát kikenjük zsiradékkal, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Rózsaszín (belső) tészta:
A lisztben elkeverjük a sütőport. A többi hozzávalót egy magas falú keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk a lisztet is. Konyhai robotgéppel (habverő) előszőr alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2-3 percig habosra, simára keverjük. A tésztát a sütőformában egyenletesen elosztjuk és tetejét elsimítjuk. A formát a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 35-40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész süteményt a formával együtt sütőrácson hagyjuk kb. 10 percet hűlni, majd kiborítjuk a formából és hagyjuk teljesen kihűlni. A kihűlt süteményt kb. 1,5 cm-es szeletekre vágjuk, majd szív alakú kiszűróval (kb. 5 cm) szívecskéket szaggatunk belőle.
A sütőformát elmossuk, szárazra töröljük és kikenjük zsiradékkal, majd a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés kb. 160 °C (előmelegítve)

Sárga (külső tészta):
A lisztben elkeverjük a sütőport. A többi hozzávalót egy magas falú keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk a lisztet is. Konyhai robotgéppel (habverő) előszőr alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2-3 percig habosra, simára keverjük. A tésztát habzsákba töltjük.

A tésztából a sütőforma hosszanti oldalához egy-egy „csík” tésztát nyomunk a sütőformába aljára, majd a rövid oldalakhoz szintén. A kiszúrt szíveket középre beleállítjuk (a kinyomott tészta megtartja a szíveket), majd a szívek mentén oldalt feltöltjük a formát a tésztával, és végül felül is befedjük vele a szíveket. A tetejét egyenletesen elsimítjuk, majd a sütőformát a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 55-60 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész Szívecskés süteményt a formával együtt sütőrácson hagyjuk kb. 10 percet hűlni, majd kiborítjuk a formából és hagyjuk teljesen kihűlni. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp:

A Szívecskés sütemény sárga tésztájához egy tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Narancshéjat is keverhetünk.
A Szívecskés sütemény elkészítésével kedves meglepetést szerezhetünk családunknak.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
42 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!