Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szőlős-morzsás csónakok

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

Sütőlemezhez:

sütőpapír

Töltelékhez:

200 g piros, magnélküli szőlő
200 ml piros szőlőlé

Morzsás tésztához:

150 g búzaliszt
60 g cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
100 g lágy vaj vagy margarin

Élesztős tésztához:

350 g búzaliszt
50 g cukor
60 g lágy vaj vagy margarin
200 ml tej

Elkészítés

Előkészítés

A szőlőket megmossuk, szükség szerint elfelezzük. A sütőlemezre sütőpapírt helyezünk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
A desszertöntethez fokozatosan hozzáadunk 6 evőkanál szőlőlevet, habverővel összekeverjük. A többi gyümölcslevet felfőzzük, a bekevert desszertöntetet hozzáadjuk, és a szőlőket is beletesszük.

Morzsás tészta:
A lisztet keverőtálba szórjuk. A többi hozzávalót hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (habverővel) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton összedolgozzuk.

Élesztős tészta:
A lisztet az élesztővel egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (dagasztókarral) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt összedolgozzuk.

Az élesztős tésztát kissé belisztezett felületen, rövid idő alatt még egyszer átgyúrjuk, és hengert formázunk belőle. A hengert 12 egyforma darabra osztjuk. A darabokat egyesével oválisra lapítjuk, és a sütőlemezre helyezzük. A tésztadarabok közepében egy-egy kis mélyedést alakítunk ki, és a tölteléket egyenletesen elosztjuk bennük. Megszórjuk a morzsával és a sütő középső részén megsütjük.

Sütési idő: kb. 20 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!


A csónakokat a sütőpapírral együtt rácsra tesszük, és azon hagyjuk kihűlni.

Tippek:

A tölteléket fehér szőlőből is elkészíthetjük.
A csónakok fagyaszthatók.
Szőlős-morzsás csónakok

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-04-16
0 Kedvelés

Könnyű desszertek tavaszra

A nagy húsvéti eszem-iszom után jól esnek a könnyedebb édességek. Szerencsére ilyenkor már melegszik az idő, és eleve nem kívánjuk a nehéz ételeket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-07
0 Kedvelés

Színezd újra! Látványos sütemények Fekete kakaóval

Kakaós sütemények fekete csavarral! Ha nemcsak a finom ízek, hanem az izgalmas, látványos küllem is számít egy sütinél, akkor a Dr. Oetker Fekete zsírszegény kakaópor a te terméked lesz!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-01
1 Kedvelés

Dekoráció helyett egy látványos süti – mohatorta

Nincs ötletünk a húsvéti dekorációra? Semmi gond! Készítsünk egy igazán látványos sütit az asztalra, a mohatortát!

Elolvasom Elolvasom

Lekvárok, szörpök, befőttek

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes befőzéshez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-03-19
1 Kedvelés

Húsvéti brunch

Közeleg a húsvét, bár a jelenlegi helyzetben a nagy családi események valószínűleg elmaradnak, de szűk körben is feldobhatjuk a húsvéti lakomát. Lenyűgöző receptjeink igazán csodássá varázsolják az ünnepi asztalt!

Elolvasom Elolvasom

Sütemények

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes sütemények elkészítéséhez.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!