Szülinapi színes muffin
Hozzávalók
A muffinhoz:
A díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A muffin hozzávalókból a szokásos módon elkészítjük a muffinokat. Kicsit kevesebbet tegyünk a papírkosárkákba, hogy ne legyenek nagyon domborúak.
A díszítéshez a folyékony cukrászhabot annyi részre osztjuk, ahány féle színű habot szeretnénk készíteni. Ehhez adjuk a kívánt mennyiségű ételfestéket, (keveset, hogy szép pasztellszínű legyen a hab. Mi pl. a halványlila habot kék és piros ételfesték keveréséből készítettük) FONTOS, hogy az ételfestéket a folyékony állagú hab alaphoz tegyük hozzá, mert ha a kész habba öntjük, akkor a hab összeesik!
Ezután a zselatin fix-szel felverjük a habot. (cukor nem kell bele, mert eleve édes)
Lehet csinálni mascarponéval is. Ebben az esetben a mascarponét külön edényben 2 evőkanál porcukorral felverjük, és hozzáadjuk a szintén felvert cukrászhabhoz. Így a krém dúsabb lesz, - de csak habból is remekül működik!
Ha a muffinok kisültek, megvárjuk, míg kihűlnek és nyomózsákkal a tetejükre nyomjuk csúcsos alakban a színes habot/krémet.
Ezután megszórjuk a színes tortadarával - vagy egyéb más dekor elemmel.
1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy a hab/krém megszilárduljon.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Szeretettel adjuk át az ünnepeltnek és büszkén élvezzük az ámulását!
Szülinapi színes muffin
Hozzávalók
A muffinhoz:
A díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A muffin hozzávalókból a szokásos módon elkészítjük a muffinokat. Kicsit kevesebbet tegyünk a papírkosárkákba, hogy ne legyenek nagyon domborúak.
A díszítéshez a folyékony cukrászhabot annyi részre osztjuk, ahány féle színű habot szeretnénk készíteni. Ehhez adjuk a kívánt mennyiségű ételfestéket, (keveset, hogy szép pasztellszínű legyen a hab. Mi pl. a halványlila habot kék és piros ételfesték keveréséből készítettük) FONTOS, hogy az ételfestéket a folyékony állagú hab alaphoz tegyük hozzá, mert ha a kész habba öntjük, akkor a hab összeesik!
Ezután a zselatin fix-szel felverjük a habot. (cukor nem kell bele, mert eleve édes)
Lehet csinálni mascarponéval is. Ebben az esetben a mascarponét külön edényben 2 evőkanál porcukorral felverjük, és hozzáadjuk a szintén felvert cukrászhabhoz. Így a krém dúsabb lesz, - de csak habból is remekül működik!
Ha a muffinok kisültek, megvárjuk, míg kihűlnek és nyomózsákkal a tetejükre nyomjuk csúcsos alakban a színes habot/krémet.
Ezután megszórjuk a színes tortadarával - vagy egyéb más dekor elemmel.
1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy a hab/krém megszilárduljon.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Szeretettel adjuk át az ünnepeltnek és büszkén élvezzük az ámulását!
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?