Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tavaszi roló

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 10 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

10 darab nagy habroló sütőforma (kb. 12-14 cm-es)

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

Töltelékhez:

150 g fagyasztott zöldborsó
2 szál sárgarépa
2 darab közepes fej burgonya
3 darab közepes csemegeuborka (ecetes)
1 közepes alma

Mártáshoz:

350 ml tejföl 20 %-os
1-2 evőkanál majonéz
1,5 teáskanál mustár
1 kávéskanál só
fél teáskanál cukor
1 teáskanál citromlé
ízlés szerinti őrölt bors

Kenéshez:

1 darab felvert tojás (M-es)

Elkészítés

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 35x40 cm) a sütőpapírral kibéleljük, majd sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A leveles tésztát kitekerjük, majd éles késsel a rövidebb oldal mentén összesen kb. 10 darab, egyenként kb. 1,5 cm széles csíkokat vágunk (1. kép). A sütőformákra a hegyesebb végénél fogva, kis ráfedéssel rátekerjük a tésztacsíkokat (2. kép). A csücsök részt úgy alakítsuk ki, hogy ne legyen lyuk, különben kifolyik a töltelék. Amikor az összes tésztát feltekertük, a formákat az előkészített tepsibe fektetjük. A tészta rolókat minden oldalról megkenjük felvert tojással. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a „répákat” aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 18-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült tésztát hagyjuk kihűlni, addig elkészítjük a tölteléket.

Töltelék:
A répát és a burgonyát megpucoljuk, majd apró kockákra vágjuk. Az összevágott zöldségeket a zöldborsóval együtt egy főzőedénybe tesszük, kicsit megsózzuk és annyi vizet engedünk rá, hogy ellepje. Puhára főzzük, leszűrjük, majd hűlni hagyjuk. A kihűlt zöldségekhez hozzákeverjük az apróra vágott almát és a csemegeuborkát.
A mártás hozzávalóit egy kézi habverővel alaposan elkeverjük,majd a kihűlt zöldségekre öntjük és összekeverjük.
A „répákat” egy kis kanál segítségével egyesével megtöltjük, majd mindegyiket egy-két szál petrezselyemzölddel vagy kaporral díszítjük. A megmaradt tölteléket a „répák” mellé tálaljuk.

Tipp:

A tölteléket tetszés szerint variálhatjuk. Tölthetjük akár egyszerű kukoricasalátával,vagy sonkasalátával is
a rolókat.
Tavaszi roló Tavaszi roló Tavaszi roló

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-04-16
0 Kedvelés

Könnyű desszertek tavaszra

A nagy húsvéti eszem-iszom után jól esnek a könnyedebb édességek. Szerencsére ilyenkor már melegszik az idő, és eleve nem kívánjuk a nehéz ételeket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-07
0 Kedvelés

Színezd újra! Látványos sütemények Fekete kakaóval

Kakaós sütemények fekete csavarral! Ha nemcsak a finom ízek, hanem az izgalmas, látványos küllem is számít egy sütinél, akkor a Dr. Oetker Fekete zsírszegény kakaópor a te terméked lesz!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-01
1 Kedvelés

Dekoráció helyett egy látványos süti – mohatorta

Nincs ötletünk a húsvéti dekorációra? Semmi gond! Készítsünk egy igazán látványos sütit az asztalra, a mohatortát!

Elolvasom Elolvasom

Lekvárok, szörpök, befőttek

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes befőzéshez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-03-19
1 Kedvelés

Húsvéti brunch

Közeleg a húsvét, bár a jelenlegi helyzetben a nagy családi események valószínűleg elmaradnak, de szűk körben is feldobhatjuk a húsvéti lakomát. Lenyűgöző receptjeink igazán csodássá varázsolják az ünnepi asztalt!

Elolvasom Elolvasom

Sütemények

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes sütemények elkészítéséhez.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!