Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tökmagos pogácsa

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 28-30 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 28-30 darab elkészítéséhez

Tésztához:

375 g búzaliszt
100 g lágy margarin
175 g tejföl
1 db tojás (M-es)
1 teáskanál (7 g) só
60 g sózott, pörkölt tökmag

Kenéshez:

1 db tojás (M-es)

Szóráshoz:

kb. 10-12 g sózott, pörkölt tökmag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A 60 g tökmagot durvára vágjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:

Egy tálban összekeverjük a lisztet és az expressz élesztőt, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót a tökmag kivételével. Konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) sima tésztává dagasztjuk. Végül hozzágyúrjuk a durvára vágott tökmagot is. A tésztát lisztezett felületen 2 cm vastagra nyújtjuk, éles késsel 3x3 cm-es kockákra vágjuk. A pogácsákat sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük egymástól kellő távolságra, 15 percet pihentetjük. Tetejüket megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk egész tökmaggal. A sütőlemezt a sütő alsó harmadába toljuk, és a pogácsákat megsütjük.

Sütési idő: kb. 25 perc

A kész pogácsákat a sütőlemezzel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Tipp:

Közepes méretű (kb. 3,5-4 cm ⌀) pogácsaszaggatóval is kiszaggatjuk.
Tökmagos pogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!