Tökös-currys-quiche (francia zöldséglepény)
Hozzávalók
Téglalap alakú tepsi (25x18cm):
Tésztához:
Tetejére:
Feltéthez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tészta 2/3-át kinyújtjuk és a tepsibe helyezzük. A maradék tésztát hosszú hengerré formázzuk, és a tepsi oldalaihoz kb. 2-3 cm magasan felnyomkodjuk A tésztalapot villával több helyen megszurkáljuk. A tepsit a sütő középső részébe helyezett rácsra tesszük és a tésztát elősütjük.
Sütési idő: kb. 12 perc
Tetejére:
A tököt meghámozzuk, eltávolítjuk a magokat, és háztartási reszelőn durvára reszeljük. A hagymát megpucoljuk, és apró darabokra kockázzuk. A fokhagymát megpucoljuk, és fokhagymanyomón átnyomjuk. Az olívaolajat nagy serpenyőben felforrósítjuk, beletesszük a hagymakockákat, keverés közben megpároljuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, és rövid ideig együtt pároljuk. Chiliporral, sóval, borssal ízesítjük. A párolt hagymát a lereszelt tökkel összekeverjük. A koriandert megmossuk, papírtörlőn szárazra leitatjuk, finomra aprítjuk, és hozzáadjuk a zöldségkeverékhez, akár még tovább is ízesíthetjük.
Feltét:
A tejfölt, a tojásokat és a sajtot jól elkeverjük, majd összekeverjük a zöldségkeverékkel, és rátesszük az elősütött tortalapra. A quiche-t a sütő középső részében tovább sütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
A quiche-t kb. 10 percig a formában a rácson hagyjuk, majd kivesszük a formából, és melegen tálaljuk.
Tippek:
A quiche előző nap elkészíthető és fagyasztható.
Tökös-currys-quiche (francia zöldséglepény)
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Téglalap alakú tepsi (25x18cm):
Tésztához:
Tetejére:
Feltéthez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tészta 2/3-át kinyújtjuk és a tepsibe helyezzük. A maradék tésztát hosszú hengerré formázzuk, és a tepsi oldalaihoz kb. 2-3 cm magasan felnyomkodjuk A tésztalapot villával több helyen megszurkáljuk. A tepsit a sütő középső részébe helyezett rácsra tesszük és a tésztát elősütjük.
Sütési idő: kb. 12 perc
Tetejére:
A tököt meghámozzuk, eltávolítjuk a magokat, és háztartási reszelőn durvára reszeljük. A hagymát megpucoljuk, és apró darabokra kockázzuk. A fokhagymát megpucoljuk, és fokhagymanyomón átnyomjuk. Az olívaolajat nagy serpenyőben felforrósítjuk, beletesszük a hagymakockákat, keverés közben megpároljuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, és rövid ideig együtt pároljuk. Chiliporral, sóval, borssal ízesítjük. A párolt hagymát a lereszelt tökkel összekeverjük. A koriandert megmossuk, papírtörlőn szárazra leitatjuk, finomra aprítjuk, és hozzáadjuk a zöldségkeverékhez, akár még tovább is ízesíthetjük.
Feltét:
A tejfölt, a tojásokat és a sajtot jól elkeverjük, majd összekeverjük a zöldségkeverékkel, és rátesszük az elősütött tortalapra. A quiche-t a sütő középső részében tovább sütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
A quiche-t kb. 10 percig a formában a rácson hagyjuk, majd kivesszük a formából, és melegen tálaljuk.
Tippek:
A quiche előző nap elkészíthető és fagyasztható.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?