Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós gyümölcskenyér marcipánnal

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 30 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

Rumos mazsolához:

275 g mazsola
75 ml rum
100 g kandírozott narancshéj
100 g kandírozott citromhéj

Töltelékhez:

30 g margarin

Tésztához:

375 g búzaliszt
100 g cukor
1 csipet só
1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
1 késhegynyi őrölt gyömbér
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
1 késhegynyi őrölt fahéj
2 darab tojás (M-es)
100 g lágy margarin
250 g sovány túró
100 g őrölt mandula

Kenéshez és szóráshoz:

kb. 50 g margarin
kb. 50 g porcukor

Elkészítés

Elkészítés:

Rumos mazsola:
A mazsolát a rummal összekeverjük és legjobb, ha egy éjszakára állni hagyjuk. A kandírozott narancs- és citromhéjat finomra aprítjuk. A tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 250 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 230 °C (előmelegítve)

Töltelék:
A marcipánt összegyúrjuk a margarinnal, 3 egyforma méretű részre osztjuk, és mindegyiket 35 cm hosszú hengerré formázzuk.

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. A mandula, a kandírozott gyümölcshéjak és a rumos mazsola kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává összedolgozzuk, végül kézzel átgyúrjuk. A tésztát kivesszük a tálból, és enyhén lisztezett felületen hozzágyúrjuk a mandulát, a kandírozott gyümölcsök héját és a rumos mazsolát (a maradék rumot ne adjuk hozzá a tésztához). A tésztát 3 egyforma adagra osztjuk, és mindegyiket 35 cm hosszú hengerré formázzuk. A tésztahengereket hosszában laposra nyomkodjuk. Mindegyikre ráteszünk 1-1 marcipánhengert, majd a tésztát ráhajtjuk (1. ábra), és rányomkodjuk. Két töltött hengert a tepsibe szorosan egymás mellé fektetünk (1. ábra). A harmadik megtöltött hengert a másik kettő tetejére tesszük középre(2. ábra). A gyümölcskenyeret a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.

A sütéshez a sütő hőmérsékletét lecsökkentjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 60-65 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Kenés és szórás:
A margarint kis edényben megolvasztjuk. A gyümölcskenyeret sütés után azonnal megkenjük és cukorral megszórjuk. Sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintjük.

Tipp:

Jól becsomagolva hűvös helyen a gyümölcskenyér kb. 2 hétig tárolható.
Túrós gyümölcskenyér marcipánnal Túrós gyümölcskenyér marcipánnal Túrós gyümölcskenyér marcipánnal

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2020-11-27
0 Kedvelés

Süssünk a gyerekekkel karácsonyra!

Sokunk számára a karácsonyi időszak elválaszthatatlanul összefonódik a sütéssel – ezt pedig imádják a gyerekek.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-25
1 Kedvelés

Birsalma, az ősz kedvence

Az őszi piaci kínálat meghatározó gyümölcse a birsalma, amelyről legtöbbünknek elsőre a birsalmasajt ugrik be.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-20
1 Kedvelés

Így használd a zselatint

Sokan félnek a zselatin használatától, pedig ha valaki rendszeresen süt, szinte biztos, hogy előbb-utóbb belefut egy olyan receptbe, amelynek szerepel az összetevői között.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-18
0 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a cukor és liszt alternatívák

Előző cikkünkben bemutattuk, hogy milyen tökéletes tojás és tej helyettesítők léteznek, most pedig nézzük meg, mire cserélhetjük a cukrot, illetve hogyan süthetünk glutén nélkül.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-13
0 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a tojás és tej alternatívák

Sütés tojás, tej, cukor vagy glutén (búzaliszt) nélkül? Nem probléma! A süteményreceptekben a hozzávalók könnyen kicserélhetők, jöjjenek a nagyszerű alternatívák.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-04
1 Kedvelés

A süti, ha vegán

Sokan döntenek úgy, hogy nem fogyasztanak állati eredetű élelmiszereket. Az okok változatosak: allergia, ételérzékenység, környezettudatosság vagy etikai szempont is húzódhat a veganizmus mögött.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!