Vaníliafagylalt eperszósszal
Hozzávalók
Vaníliafagylalthoz:
Eperszószhoz:
Elkészítés
Elkészítés:
A 200 ml hideg tejet egy magas falú keverőedénybe öntünk és hozzáadjuk a fagylaltport. Konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton, a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük. A felvert fagylaltot poharakba vagy tálkákba töltjük és a hűtőszekrény mélyfagyasztó rekeszében 2-2,5 órát hűlni hagyjuk. Amennyiben a fagylaltot egyben szeretnénk lefagyasztani, ebben az esetben legalább 4 óra hűtési idő szükséges.
Eperszósz:
Az epreket megpucoljuk, megmossuk, ha túl nagyok, felaprítjuk, majd keverőtálba tesszük. A cukrot és a vanillincukrot hozzáadjuk, pürésítjük. A szószt fogyasztásig hűtőbe tesszük. Tálalás előtt még egyszer átkeverjük.
A fagylaltot tálalás előtt 10 perccel kivesszük a fagyasztóból, és szobahőmérsékleten állni hagyjuk. A fagylaltot az eperszósszal tálaljuk.
Vaníliafagylalt eperszósszal
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A 200 ml hideg tejet egy magas falú keverőedénybe öntünk és hozzáadjuk a fagylaltport. Konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton, a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük. A felvert fagylaltot poharakba vagy tálkákba töltjük és a hűtőszekrény mélyfagyasztó rekeszében 2-2,5 órát hűlni hagyjuk. Amennyiben a fagylaltot egyben szeretnénk lefagyasztani, ebben az esetben legalább 4 óra hűtési idő szükséges.
Eperszósz:
Az epreket megpucoljuk, megmossuk, ha túl nagyok, felaprítjuk, majd keverőtálba tesszük. A cukrot és a vanillincukrot hozzáadjuk, pürésítjük. A szószt fogyasztásig hűtőbe tesszük. Tálalás előtt még egyszer átkeverjük.
A fagylaltot tálalás előtt 10 perccel kivesszük a fagyasztóból, és szobahőmérsékleten állni hagyjuk. A fagylaltot az eperszósszal tálaljuk.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?