
Vaníliás almatorta



Hozzávalók
Kelt tésztához:
Töltelékhez:
A krémhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Egy keverőedényben a tejfölt, a tojást, a cukrot és a vaníliás cukrot elkeverjük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, majd egy 30-32 cm átmérőjű lappá nyújtjuk. A lapot a sütőformába helyezzük, úgy hogy egy kis peremet hagyunk a tésztából, amit a tortaforma oldalához nyomkodunk. A tejfölös krémet ráöntjük a tésztára, majd egyenletesen elosztjuk rajta az almaszeleteket. A süteményt újra, kb. 20 percig meleg helyen kelesztjük.
A tepsit az előmelegített sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Sütés után a süteményt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.


Vaníliás almatorta
Hozzávalók
Kelt tésztához:
Töltelékhez:
A krémhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Egy keverőedényben a tejfölt, a tojást, a cukrot és a vaníliás cukrot elkeverjük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, majd egy 30-32 cm átmérőjű lappá nyújtjuk. A lapot a sütőformába helyezzük, úgy hogy egy kis peremet hagyunk a tésztából, amit a tortaforma oldalához nyomkodunk. A tejfölös krémet ráöntjük a tésztára, majd egyenletesen elosztjuk rajta az almaszeleteket. A süteményt újra, kb. 20 percig meleg helyen kelesztjük.
A tepsit az előmelegített sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Sütés után a süteményt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Legújabb cikkek

Gazdaságosan is finomat: sütemények búza- és kukoricadarával
A búzadarát és a kukoricadarát senkinek sem kell bemutatni, 1-1 zacskó biztosan megtalálható belőlük a legtöbb konyhában vagy kamrapolcon.


Kezdd egészségesen az új évet!
Új év, új kezdet. Az óesztendő végén sokan tesznek fogadalmat: január elsejétől egészségesebben, tudatosabban fognak táplálkozni.


Szilveszteri partifalatok – főszerepben a sós sütik
Az idei szilveszter minden bizonnyal csendesebben fog telni, legtöbbünk otthon fogja tölteni majd 2020 utolsó estéjét.


Dió, mák, narancs, az ünnep ízei
Valamennyi ünnepünknek megvannak a maga meghatározó szokásai, illatai, ételei és igen, süteményei is.


Finomságok karácsonyra – idén kerüljön gasztroajándék a fa alá!
A gasztroajándékok jöttek, láttak és győztek, az utóbbi években óriási divattá vált saját készítésű házi finomságokat ajándékozni szülinapra, húsvétra és persze karácsonyra.


Süssünk tematikus tortákat! Inspirációk az ünnepekre
Egyedi tematikával a hagyományos tortáink egészen különlegessé válhatnak. Sőt! Egyben nagyszerű karácsonyi torták is lehetnek. Olyan finomságok, amelyek annyira jól néznek ki, hogy szinte bűn megenni őket.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?