Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán gofri narancsos-kesudiós krémmel

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

Kenéshez:

némi vegán margarin

Tésztához:

200 g búzaliszt
50 g cukor
250 ml rizstej
4 evőkanál narancslé
3 evőkanál napraforgóolaj
1 csipet só

Krémhez:

1 nagy méretű, kezeletlen héjú narancs
3 db aszalt datolya
50 g kesudió

Díszítéshez:

2 db narancs
80 g vegán fehér csokoládé
néhány mentalevél

Elkészítés

Előkészítés:

A gofrisütőt előmelegítjük, és a legmagasabb fokozatra kapcsoljuk. Figyelem: kövessük a gofrisütő használati utasításait!

Elkészítés:

Tészta:

A lisztet keverőtálban összekeverjük a cukorral, a sütőporral, a vanillincukorral és a sóval. A rizstejet 100 g Creme VEGA-val, a narancslével és a napraforgóolajjal összekeverjük. A száraz és nedves összetevőket konyhai robotgéppel (habverő) rövid idő alatt összekeverjük, és állni hagyjuk.

A gofrisütőt visszakapcsoljuk közepes fokozatra, és kikenjük zsiradékkal. Minden gofrihoz 2 evőkanálnyi masszát a gofrisütőbe teszünk, evőkanállal elkenjük, és aranysárgára sütjük.

Krém:

A narancsot forró vízben megmossuk, szárazra töröljük, vékonyan meghámozzuk (a fehér részt a gyümölcsön hagyjuk), a héjat vékonyan felcsíkozzuk. A narancsot ezután teljesen meghámozzuk, a fehér részt eltávolítjuk, a narancsot kifilézzük, az így kapott hártyamentes filéket feldaraboljuk. A datolyákat durvára vágjuk. A gyümölcsfilét a kesuval, a datolyával és a maradék Creme VEGA-val együtt pürésítjük. A narancshéjcsíkokat és – szükség szerint némi narancslevet vagy rizstejet – hozzákeverjük.

Díszítés:

A narancsokat meghámozzuk, a fehér részt eltávolítjuk, a megtisztított gyümölcsöt cikkekre szedjük. A fehér csokoládét összetördeljük, vízgőz felett megolvasztjuk. A gofrikat egyesével, rácson hagyjuk kihűlni, vagy melegen a narancsos-kesudiós krémmel, a narancsfilékkel és a fehér csokoládéval tálaljuk, mentalevelekkel díszítjük.

Tipp:

A gofrikat a klasszikus szív formájú gofrisütőben is megsüthetjük.
Vegán gofri narancsos-kesudiós krémmel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2020-11-20
0 Kedvelés

Így használd a zselatint

Sokan félnek a zselatin használatától, pedig ha valaki rendszeresen süt, szinte biztos, hogy előbb-utóbb belefut egy olyan receptbe, amelynek szerepel az összetevői között.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-18
0 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a cukor és liszt alternatívák

Előző cikkünkben bemutattuk, hogy milyen tökéletes tojás és tej helyettesítők léteznek, most pedig nézzük meg, mire cserélhetjük a cukrot, illetve hogyan süthetünk glutén nélkül.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-13
0 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a tojás és tej alternatívák

Sütés tojás, tej, cukor vagy glutén (búzaliszt) nélkül? Nem probléma! A süteményreceptekben a hozzávalók könnyen kicserélhetők, jöjjenek a nagyszerű alternatívák.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-04
1 Kedvelés

A süti, ha vegán

Sokan döntenek úgy, hogy nem fogyasztanak állati eredetű élelmiszereket. Az okok változatosak: allergia, ételérzékenység, környezettudatosság vagy etikai szempont is húzódhat a veganizmus mögött.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-28
3 Kedvelés

Ősszel, télen süss melengető fűszerekkel!

Beköszöntött az ősz, lassan megérkezik a tél, egyre rövidülnek a nappalok és hosszabbodnak az éjszakák. Vágyunk a bekuckózásra: vastag plédre, nagy bögre forró teára és egy jó könyvre.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-21
2 Kedvelés

Pogácsát, de milyet? Így lesz a legfinomabb az örök klasszikus

Ha azt mondjuk, sós sütemény, sör- vagy borkorcsolya, a legtöbb embernek azonnal a pogácsa jut eszébe.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!