Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán gofri narancsos-kesudiós krémmel

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 darab elkészítéséhez

Kenéshez:

némi vegán margarin

Tésztához:

200 g búzaliszt
50 g cukor
250 ml rizstej
4 evőkanál narancslé
3 evőkanál napraforgóolaj
1 csipet só

Krémhez:

1 nagy méretű, kezeletlen héjú narancs
3 db aszalt datolya
50 g kesudió

Díszítéshez:

2 db narancs
80 g vegán fehér csokoládé
néhány mentalevél
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A gofrisütőt előmelegítjük, és a legmagasabb fokozatra kapcsoljuk. Figyelem: kövessük a gofrisütő használati utasításait!

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet keverőtálban összekeverjük a cukorral, a sütőporral, a vanillincukorral és a sóval. A rizstejet 100 g Creme VEGA-val, a narancslével és a napraforgóolajjal összekeverjük. A száraz és nedves összetevőket konyhai robotgéppel (habverő) rövid idő alatt összekeverjük, és állni hagyjuk.

A gofrisütőt visszakapcsoljuk közepes fokozatra, és kikenjük zsiradékkal. Minden gofrihoz 2 evőkanálnyi masszát a gofrisütőbe teszünk, evőkanállal elkenjük, és aranysárgára sütjük.

Krém:
A narancsot forró vízben megmossuk, szárazra töröljük, vékonyan meghámozzuk (a fehér részt a gyümölcsön hagyjuk), a héjat vékonyan felcsíkozzuk. A narancsot ezután teljesen meghámozzuk, a fehér részt eltávolítjuk, a narancsot kifilézzük, az így kapott hártyamentes filéket feldaraboljuk. A datolyákat durvára vágjuk. A gyümölcsfilét a kesuval, a datolyával és a maradék Creme VEGA-val együtt pürésítjük. A narancshéjcsíkokat és – szükség szerint némi narancslevet vagy rizstejet – hozzákeverjük.

Díszítés:
A narancsokat meghámozzuk, a fehér részt eltávolítjuk, a megtisztított gyümölcsöt cikkekre szedjük. A fehér csokoládét összetördeljük, vízgőz felett megolvasztjuk. A gofrikat egyesével, rácson hagyjuk kihűlni, vagy melegen a narancsos-kesudiós krémmel, a narancsfilékkel és a fehér csokoládéval tálaljuk, mentalevelekkel díszítjük.

Tipp:

A gofrikat a klasszikus szív formájú gofrisütőben is megsüthetjük.
Nézz körül további vegán étrend szerint elkészíthető receptjeink között!
Vegán gofri narancsos-kesudiós krémmel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!