Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán kosárkák

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 24 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

A muffin-formához:

kevés vegán margarin

A töltelékhez:

kb. 250 g újhagyma
1 csokor metélőhagyma
100 g dió
1 evőkanál étolaj, pl. olívaolaj
200 g selyemtofu
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő
ízlés szerint: só
frissen őrölt bors
őrölt római kömény
őrölt szerecsendió
kb. 100 g vegán reszelt sajt

A tésztához:

1/2 csomag hűtött, friss vegán réteslap (3 lap, egyenként kb. 40x40 cm)

A feltéthez:

kb. 50 g rukkola
4 evőkanál étolaj, pl. olívaolaj
2 evőkanál málna- vagy fűszerecet
ízlés szerint só
frissen őrölt bors
1 csipet cukor

Elkészítés

Előkészítés:

A töltelékhez az újhagymát és a metélőhagymát megmossuk, az újhagymát vékony karikákra, a metélőhagymát apróra vágjuk. A diót finomra aprítjuk. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, ebben megpirítjuk az újhagymát. A diót kb. 3 perccel később hozzáadjuk az újhagymához, és további két percig közepes lángon pároljuk. Egy tálba átöntjük, és hagyjuk kihűlni. A muffin formát kivajazzuk, a sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegített)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegített)

Elkészítés:

Töltelék:
A selyemtofut összekeverjük az újhagyma-dió masszával és a keményítővel. Belekeverjük a metélőhagymát. A masszát sóval, borssal, köménnyel és szerecsendióval ízesítjük.

Tészta:
A rétestésztalapokat kb. 8x8 cm-es négyzetekre vágjuk. Egyenként 3 tésztalapot egymásra teszünk, és úgy rendezzük el, hogy a csücskei kifelé mutassanak, majd óvatosan belenyomkodjuk a forma mélyedéseibe. Ezen elosztjuk a tölteléket, és sajttal megszórjuk. A muffinformát rácson a sütő alsó felébe toljuk.

Sütési idő: kb. 18-22 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Feltét:
A rukkolát megtisztítjuk, megmossuk és apróra vágjuk. Az olajat, az ecetet, a sót, a borsot és a cukrot összekeverjük és a rukkolát ízesítjük.

A megsütött kosárkákat két villa segítségével kivesszük a formából és szervírozó tálra tesszük. Közvetlenül tálalás előtt a rukkolát megforgatjuk a dresszingben, és feltétként a kosarakon elosztjuk.

Tipp:

Rukkola helyett használhatunk finomra kockázott paprikát is, ilyenkor tegyünk félre kb. egy evőkanál metélőhagymát a szóráshoz.
Vegán kosárkák

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-04-16
0 Kedvelés

Könnyű desszertek tavaszra

A nagy húsvéti eszem-iszom után jól esnek a könnyedebb édességek. Szerencsére ilyenkor már melegszik az idő, és eleve nem kívánjuk a nehéz ételeket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-07
0 Kedvelés

Színezd újra! Látványos sütemények Fekete kakaóval

Kakaós sütemények fekete csavarral! Ha nemcsak a finom ízek, hanem az izgalmas, látványos küllem is számít egy sütinél, akkor a Dr. Oetker Fekete zsírszegény kakaópor a te terméked lesz!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-01
1 Kedvelés

Dekoráció helyett egy látványos süti – mohatorta

Nincs ötletünk a húsvéti dekorációra? Semmi gond! Készítsünk egy igazán látványos sütit az asztalra, a mohatortát!

Elolvasom Elolvasom

Lekvárok, szörpök, befőttek

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes befőzéshez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-03-19
1 Kedvelés

Húsvéti brunch

Közeleg a húsvét, bár a jelenlegi helyzetben a nagy családi események valószínűleg elmaradnak, de szűk körben is feldobhatjuk a húsvéti lakomát. Lenyűgöző receptjeink igazán csodássá varázsolják az ünnepi asztalt!

Elolvasom Elolvasom

Sütemények

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes sütemények elkészítéséhez.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!