Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán lángos

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 10 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

10 darab elkészítéséhez

Tésztához:

250 ml langyos víz
350 g búzaliszt
1 csapott teáskanál só
1 csapott teáskanál cukor
2 evőkanál napraforgóolaj

Ezenkívül:

étolaj

Mártogatóshoz:

1 gerezd fokhagyma
kevés metélőhagyma
frissen őrölt bors
kevés cukor

Tetejére:

kb. 200 g reszelt vegán sajt
150-200 g paradicsom

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos vizet, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk, és kb. 10 egyenlő méretű adagra osztjuk. A tésztát golyókká formázzuk, kilapítjuk, és kicsit széthúzzuk úgy, hogy a széle magasabb legyen, és kb. 12 cm-es lepények keletkezzenek (1. kép) Még egyszer letakarva kelesztjük, kb. 10-15 percig. Időközben az olajat edényben vagy fritőzben kb. 175 °C-ra forrósítjuk annyira, hogy az olajba belemártott fakanál nyele körül buborékok keletkezzenek. A lepényeket a forró olajba tesszük (2. kép). Mindkét oldalát közepes hőfokon kb. 2 perc alatt aranybarnára sütjük. Szűrőkanállal kivesszük, és konyhai papírtörlőn jól lecsöpögtetjük.

Mártogatós:
A metélőhagymát megmossuk, és kis karikákra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, és finomra vágjuk vagy fokhagymanyomón átnyomjuk. A Creme Vega-t egy tálba tesszük, a fokhagymával és a metélőhagymával, majd sóval és borssal ízesítjük. A mártogatóst elosztjuk a lángosokon.

Tetejére:
Sajttal és metélőhagymával megszórjuk. A paradicsomot megmossuk, felszeleteljük, és rátesszük. A lángost legjobb, ha langyosan tálaljuk.

Tipp:

A lángos nagyon ízletes reszelt Cheddar vagy Gouda sajttal is.
A Vegán lángos számos felétttel gazdagítható. A Vegán lángos alaptésztájából gombócokat formálunk. A laposra nyújtott Vegán lángost olajban hirtelen kisütjük.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!