Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán zöldséges pite

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

Piteforma (kb. 28 cm átmérőjű):

zsiradék

Omlós tésztához:

200 g búzaliszt
½ teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
125 g Rama margarin (laktózmentes)
1 csipet só

Feltéthez:

450 g sárgarépa
450 g karalábé
3 evőkanál étolaj
150 g borsó gyorsfagyasztott
100 ml szójaital
3 evőkanál kókuszreszelék
némi curry
némi só
némi frissen őrölt bors
ízlés szerint cukor

Elkészítés

Előkészítés:

A piteformát zsiradékkal kikenjük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160°C (előmelegítve)

Elkészítés:

Omlós tészta:
A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a további hozzávalókat is hozzáadjuk és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton omlós tésztává összedolgozzuk. A tésztát kinyújtjuk és kb. 2/3-át a piteforma aljába helyezzük, majd ezt többször villával megszurkáljuk. A piteformát a sütőbe alsó harmadában lévő sütőrácsra helyezzük és elősütjük.

Sütési idő: kb. 15 perc

Feltét:
A sárgarépát és a karalábét meghámozzuk, a sárgarépát felkarikázzuk, a karalábét pedig csíkokra vágjuk. Serpenyőben olajat hevítünk és a megtisztított zöldségeket kb. 15 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a borsót is. Ízlés szerint sót, borsot és némi cukrot keverünk hozzá. A Creme VEGA-t és szójaitalt összedolgozzuk, sóval, borssal és curryvel ízesítjük, majd a zöldségekhez öntjük.
A piteformába helyezett omlós tésztát hűlni hagyjuk, és a maradék tésztából egy kb. 2 cm széles, de hosszú csíkot formázunk, amit kihűlt tésztára illesztünk úgy, hogy a tészta szélét ki tudjuk alakítani. A zöldséges feltétet a piteformába öntjük és a kókuszreszelékkel megszórjuk. A sütőformát a sütő alsó harmadába helyezzük és készre sütjük.

Sütési idő: kb. 30-32 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A pitét melegen tálaljuk.

Tipp:

Ha a kókuszreszeléket zsiradék nélkül egy serpenyőben előpirítjuk, még intenzívebb ízt kaphatunk.
Vegán zöldséges pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2021-04-07
0 Kedvelés

Színezd újra! Látványos sütemények Fekete kakaóval

Kakaós sütemények fekete csavarral! Ha nemcsak a finom ízek, hanem az izgalmas, látványos küllem is számít egy sütinél, akkor a Dr. Oetker Fekete zsírszegény kakaópor a te terméked lesz!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-01
1 Kedvelés

Dekoráció helyett egy látványos süti – mohatorta

Nincs ötletünk a húsvéti dekorációra? Semmi gond! Készítsünk egy igazán látványos sütit az asztalra, a mohatortát!

Elolvasom Elolvasom

Lekvárok, szörpök, befőttek

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes befőzéshez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-03-19
1 Kedvelés

Húsvéti brunch

Közeleg a húsvét, bár a jelenlegi helyzetben a nagy családi események valószínűleg elmaradnak, de szűk körben is feldobhatjuk a húsvéti lakomát. Lenyűgöző receptjeink igazán csodássá varázsolják az ünnepi asztalt!

Elolvasom Elolvasom

Sütemények

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes sütemények elkészítéséhez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-03-11
0 Kedvelés

Krémes, a hagyományos sütemények királynője

Habos, remegős és pillekönnyű – talán ez az a három jelző, ami elsőre eszünkbe jut a krémesről. Sokan ezzel a sütivel kapcsolják össze a családi ünnepeket, másoknak cukrászdai sütizések emléke villan be.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!