Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán zöldségtallérok mangó mártogatóssal

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6-8 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

Sütéshez:

étolaj pl. napraforgóolaj

Mangó mártogatós:

3 evőkanál szezámmag
1 érett mangó
4 teáskanál mangó chutney
némi só
némi chilipor

Zöldségtallérok:

50 g bulgur
400 g csicseriborsó lecsepegtetve
1 közepes fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
3 evőkanál zsemlemorzsa
1 teáskanál római kömény
4 teáskanál citromlé
némi só
némi frissen őrölt bors
némi őrölt fűszerpaprika
némi chilipor

Elkészítés

Elkészítés:

Mangó-mártogatós:
A szezámmagokat tapadásmentes serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, majd egy tányérra szedjük és hagyjuk kihűlni. A mangót meghámozzuk, a gyümölcshúst leválasztjuk a magról és felkockázzuk. A Creme VEGA-t összekeverjük a chutneyval, a szezámmaggal és a mangókockákkal ¾-ével. A mártogatóst ízlés szerint fűszerezzük.

Zöldségtallérok:
A bulgurt forró vízzel felöntjük és kb. 20 percig lefedve állni hagyjuk, végül szűrőn lecsepegtetjük. A csicseriborsót folyó vízzel átmossuk és szűrőn ezt is lecsepegtetjük. A hagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. A petrezselymet megmossuk, megszárítjuk és apróra vágjuk.
A csicseriborsót és az aprított hagymát összeturmixoljuk, majd a bulgurt, a zsemlemorzsát és a petrezselymet hozzákeverjük. A fűszerekkel és a citromlével ízesítjük, végül kb. 10 percig pihentetjük. A masszából kb. 20 kisebb golyót formázunk és a tenyerünkkel kissé összelapítjuk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk és a tallérok mindkét oldalát kb. 8 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Végül a készre sült tallérokat papírtörlőre szedjük, és langyosan mártogatóssal és a félretett mangódarabokkal tálaljuk.
Vegán zöldségtallérok mangó mártogatóssal

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2020-11-20
0 Kedvelés

Így használd a zselatint

Sokan félnek a zselatin használatától, pedig ha valaki rendszeresen süt, szinte biztos, hogy előbb-utóbb belefut egy olyan receptbe, amelynek szerepel az összetevői között.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-18
0 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a cukor és liszt alternatívák

Előző cikkünkben bemutattuk, hogy milyen tökéletes tojás és tej helyettesítők léteznek, most pedig nézzük meg, mire cserélhetjük a cukrot, illetve hogyan süthetünk glutén nélkül.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-13
0 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a tojás és tej alternatívák

Sütés tojás, tej, cukor vagy glutén (búzaliszt) nélkül? Nem probléma! A süteményreceptekben a hozzávalók könnyen kicserélhetők, jöjjenek a nagyszerű alternatívák.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-04
1 Kedvelés

A süti, ha vegán

Sokan döntenek úgy, hogy nem fogyasztanak állati eredetű élelmiszereket. Az okok változatosak: allergia, ételérzékenység, környezettudatosság vagy etikai szempont is húzódhat a veganizmus mögött.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-28
3 Kedvelés

Ősszel, télen süss melengető fűszerekkel!

Beköszöntött az ősz, lassan megérkezik a tél, egyre rövidülnek a nappalok és hosszabbodnak az éjszakák. Vágyunk a bekuckózásra: vastag plédre, nagy bögre forró teára és egy jó könyvre.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-21
2 Kedvelés

Pogácsát, de milyet? Így lesz a legfinomabb az örök klasszikus

Ha azt mondjuk, sós sütemény, sör- vagy borkorcsolya, a legtöbb embernek azonnal a pogácsa jut eszébe.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!