Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Virslis fonat

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 2 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

2 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

Töltelékhez:

6 darab frankfurti virsli (6*50 g)
80 g trappista sajt
2 csapott evőkanál mustár

Kenéshez:

1 darab tojássárgája (M-es)

Szóráshoz:

1 evőkanál szezámmag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Virslis fonat hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a sajtot lereszeljük. A tepsire sütőpapírt helyezünk, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, keresztben kettévágjuk. Az egyik tésztadarabra egymás mellé ráfektetünk 3 darab virslit, megszurkáljuk villával. Tetejüket megkenjük a mustár felével, és megszórjuk a lereszelt sajt felével. A töltelék melletti tésztarészeket átlósan, 1 cm-enként bevagdossuk, majd a tésztacsíkokat két oldalról, felváltva a töltelékre hajtogatjuk. Hasonlóan elkészítjük a másik fonatot is, majd mindkettőt a tepsire helyezzük.

A fonatok tetejét megkenjük egy kevés vízzel felvert tojássárgájával, és megszórjuk a szezámmaggal. A tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és a fonatokat megsütjük.

Sütési idő: kb. 22-25 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A Virslis fonat süteményt a sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni. Felszeletelve tálaljuk.

Tipp:

Ha a Virslis fonat sütemény készítéséhez műbeles virslit választunk, a műbelet felhasználás előtt távolítsuk el.
A sütemény teteje ízlés szerint sajttal, és egyéb magvakkal, színes sóval díszíthető.
Virslis fonat

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
85 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!