Te is meg tudod csinálni: nem kell félni a tortától!

Dátum 2019. March. 26

Egész pontosan a torta-díszítéstől. Bár elképesztő csodákat láthatunk magazinokban, az interneten és cukrászdákban, az egyszerűbb megoldásokat mi is bátran kipróbálhatjuk otthon.

A torta nagy kedvenc: a szülinapok kötelező kelléke és az ünnepi asztalokon is helyet követel magának. Bár kedvenc tortája szinte mindenkinek van, a tortakészítést sokan misztikus tudománynak gondolják, ezért neki sem látnak. A cukrászdák kínálata azonban sok esetben kétesélyes: könnyen lehet, hogy a krém nem felel meg a családi ízlésnek, vagy az ízek nem az igaziak - ráadásul az áruk igen borsos is lehet. Ha egy kicsi késztetést is érzünk magunkban a feladathoz, ne nyomjuk el a vágyat: készítsük el mi magunk otthon a család kedvenc tortáját!

 

Krémes díszítés

A tortát minden esetben tortakrémmel, vagy tejszínhabbal vonjuk be. A legegyszerűbb díszítési módhoz nincs másra szükségünk, csak egy villára, amivel egyszerűen hullámokat tudunk karcolni a krémbe. Kevesebben ismerik talán a trükköt, de egy kanál hátával is szép mintát tudunk nyomkodni a torta tetejére kerülő krémbe.

Aki az előbbi megoldásokat olvasva felbátorodott, nyugodtan szerezzen be hab- vagy nyomózsákot és hozzá különböző díszítő csöveket, melyekkel változatos mintákat tudunk a tortánkra varázsolni. Ha új díszítőcsövekkel dolgozunk, ne a tortán próbáljuk ki élesben, hanem egy kicsit gyakoroljunk előtte, esetleg végezzünk próbasütést.

Szükséges idő 40-60 perc között
0
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Fondantos vagy marcipános díszítés

A krémes tortadíszítés mellett a másik fontos irányzat a marcipános, vagy fondantos technika, mellyel különösen elegánssá tehetjük tortánkat. A fondantot jól át kell gyúrni használat előtt, hogy könnyen lehessen vele dolgozni. Az átgyúrás technikájának leginkább a dagasztáshoz kell hasonlítania, hogy egyenletes alapanyagot kaphassunk. Ha fondantot gyúrunk, dolgozzunk gyorsan. Ha sokáig dagasztjuk, az már nem tesz jót neki, továbbá könnyen ki is szárad. Nagy, nyári melegben érdemes egy kis keményítőt szórni a munkalapra, így nem fog odatapadni a fondantunk.

A fondant, vagy marcipán alatt a tortát kenjük meg vékonyan vajkrémmel. Ez az úgynevezett “morzsakabát”, ami megakadályozza, hogy morzsák ragadjanak a torta borításába. A bevonatot mindig nyújtsuk nagyobbra, mint amire szükségünk van, így szintén könnyebben tudunk haladni a munkával. A fondantos tortát érdemes legalább hat órára, de akár egy napra is állni hagyni, hogy összeérjenek az alapanyagok.

A torta nem mumus, nem kell tőle félni! Lehet, elsőre nem lesz tökéletes, de némi gyakorlattal látványos finomságokat készíthetünk.

Receptajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 0-20 perc között
0
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2020-09-28
0

Most van szezonja: szőlő

Nincs is jobb, mint szezonális gyümölcsökkel sütni. Nemcsak azért, mert nyilván ilyenkor szerezhetők be igazán jó áron, hanem azért is, mert szezonban a legfinomabbak.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-23
0

Süssünk olajos magvakkal!

Bár egész évben kaphatóak, mégis leginkább az őszi évszakhoz kötjük az olajos magvakat. Talán azért, mert ilyenkor van szezonja például a diónak, és jól passzolnak az őszi gyümölcsökhöz: az almához, a körtéhez, a szilvához és a birsalmához.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-18
0

Tippek a tökéletes gyerekzsúrhoz

Szervezz bulit egyszerűen! Az alábbi tippekkel a gyerkőc születésnapi összejövetelét fantasztikus tematikus délutánná varázsolhatod.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-11
2

Habfelhőben – mindent a habos sütikről

„Jaj, de jó a habos sütemény” – tartja a már-már szállóigévé vált dal refrénje, mi pedig egyáltalán nem vitatkozunk, hiszen az egyik legklasszabb dolog beleszúrni a süteményes villát egy jókora szelet, habréteggel megkoronázott sütibe.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-09
1

Suli-snackek gyerekeknek

Ismét itt a szeptember, becsengettek az iskolákban. Ahogy elkezdődik a suli, úgy kapnak a szülők egy ugyan hálás, de mégis nehéz feladatot: napról napra meg kell tölteniük az iskolába szánt tízórais, uzsonnás dobozokat.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-04
1

Ezt a 8 dolgot semmiképpen se tedd sütés közben

A sütés nem szabad stílusú tánc, az egyszer biztos. Jöjjön most 8 dolog, amire a következő sütéssel töltött délutánodon mindenképpen figyelj, hogy semmi se sikerüljön félre.

Elolvasom Tovább
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!