Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Epres–ribizlis csatni

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Epres–ribizlis csatni
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Befőttek , Mártások, szószok, pürék
Másodlagos kategória: Egyéb befőttek , Mártások

Hozzávalók

kb. 4 db 200 ml-es üveghez

  • 250 g földieper (előkészítve mérjük le)
  • 200 g piros ribizli (előkészítve mérjük le)
  • 50-60 g lilahagyma
  • 1 csapott kávéskanál őrölt chili paprika
  • 100 ml vörösbor
  • 25 ml balzsamecet
  • 1/2 tasak (250 g) Dr. Oetker Befőzőcukor 2:1
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • némi só

Elkészítés

Előkészítés

Az epret a szárától megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, apró darabokra vágjuk, és 250 g-ot kimérünk. A ribizlit a szárától megtisztítjuk, megmossuk, és 200 g-ot kimérünk. A hagymát megtisztítjuk és nagyon apró kockára vágjuk. A vörösborból 100 ml-t, a balzsamecetből 25 ml-t kimérünk.

Elkészítés

Az epret, ribizlit, lilahagymát és a felsorolt további hozzávalókat egy főzőedénybe öntjük, és alaposan elkeverjük. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, időnként megkeverve 8-10 percig forrni hagyjuk, majd ízlés szerint sózzuk. A csatnit azonnal az előkészített üvegekben töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A csatnit elkészíthetjük ribizli helyett málnával is.

Bagett és sajtok mellé kínáljuk.

Vélemények

MARCSULA

MARCSULA
2016.05.12. | 14:30

Szuper !Nagyon tetszik! ezt ki fogom próbálni!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!