Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Zöldfűszeres paradicsomlé

veressandrea receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3052-veressandrea
Zöldfűszeres paradicsomlé
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Befőttek
Másodlagos kategória: Egyéb befőttek

Hozzávalók

  • 1 kg paradicsom (Tisztított állapotban mért súly)
  • 1 kk. morzsolt bazsalikom (vagy 2-3 szál friss levél )
  • 1 kk. morzsolt oregánó (vagy 2-3 szál friss levél)
  • 1 kk. szárított petrezselyem (vagy egy csokor friss)
  • 1 késhegynyi Dr. Oetker Tartósítószer
veressandrea veressandrea receptje

Elkészítés

Előkészítés

4 kisebb üveget alaposan kimosunk, lecsöpögtetünk.

1. A paradicsomokat több léről alaposan átmossuk, és a hibás részeket eltávolítjuk. Nagyobb darabokra vágjuk.
2. Egy fazékba tesszük, és kavargatva kb. fél óráig főzzük.
3. Még melegen paradicsompasszírozón átnyomjuk.
4. A levet visszatesszük főni, beleszórjuk a fűszernövényeket (a friss levélkéket apróra vágva). Kb. fél óráig főzzük (ha nagyon híg, még lehet főzni tovább). Elzárjuk a lángot, és belekeverjük a tartósítószert.
5. Előre kimosott, lecsöpögtetett üvegekbe töltjük. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. Másnap rakható a helyére.

Tálalás

4 kis üvegnyi lesz belőle.

Tárolás

Kamrában a polcon.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Pizza, pizzáscsiga készítéséhez ajánlom.

Vélemények

veressandrea

veressandrea
2013.08.21. | 15:47

Idén is elkészült.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!