Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Paprikás őszibarack csatni

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Paprikás őszibarack csatni
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Befőttek , Mártások, szószok, pürék
Másodlagos kategória: Egyéb befőttek , Mártások

Hozzávalók

kb. 5 db 200 ml-es üveghez

  • 250 g paprika (sárga, előkészítve mérjük le)
  • 100 g vöröshagyma (előkészítve mérjük le)
  • 500 g őszibarack (előkészítve mérjük le)
  • 1 db chili paprika
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 teáskanál őrölt kakukkfű
  • 75 ml balzsamecet (fehér)
  • ½ tasak Dr. Oetker Befőzőcukor 2:1 (250 g)
  • 1 ½ teáskanál só
  • kevés őrölt bors

Elkészítés

Előkészítés

A paprikát megmossuk, lecsöpögtetjük, félbe vágjuk, kivágjuk az ereket és a csumát, majd apró kockára vágjuk és kimérünk belőle 250 g-ot. A vöröshagymát megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk, és kimérünk 100 g-ot. Az őszibarackot megmossuk, félbe vágjuk, kimagozzuk, kis darabokra vágjuk, és 500 g-ot kimérünk. A chili paprikát megmossuk, félbe vágjuk, eltávolítjuk a csumáját, és apróra vágjuk. Kimérünk 75 ml balzsamecetet.

Elkészítés

Az olívaolajat egy főzőedényben felhevítjük, és megpároljuk benne a paprikát és a hagymát. Hozzáadjuk az őszibarackot, a chili paprikát, a kakukkfüvet és az ecetet, majd a befőzőcukrot is hozzákeverjük. Az egészet állandó keverés mellett erős lángon felforraljuk. Zubogva forrni hagyjuk legalább 3 percig, közben folyamatosan keverjük. A csatnit sóval, borssal ízesítjük, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük. Az üvegeket jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Vélemények

MARCSULA

MARCSULA
2015.06.03. | 13:12

Nagyon jónak ígérkezik,a barack szezonban el fogom készíteni!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!