Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Őszibarackbefőtt

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Őszibarackbefőtt
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Befőttek
Másodlagos kategória: Klasszikus befőttek

Hozzávalók

kb. 5 db 720 ml-es üveghez

Elkészítés

Előkészítés:

A befőttes üvegeket alaposan elmossuk, majd forrásban lévő vízbe téve csírátlanítjuk. Ehhez egy nagy lábasban vizet forralunk, beletesszük az üveget (lepje el a víz) és 10-15 percet forraljuk. Ezután óvatosan kivesszük a vízből, és fejjel lefelé fordítva tiszta papírtörlőre vagy konyharuhára tesszük. Hagyjuk megszáradni.

A barackokat alaposan megmossuk. Egy nagy lábasban vizet forralunk, egy másik nagy edénybe pedig jéghideg vizet töltünk. Részleteiben, kb. fél percre a forró, majd pedig a jeges vízbe tesszük a barackokat. Lehúzzuk a héjukat, megfelezzük, a magokat eltávolítjuk.

Elkészítés:

2 liter vízben elkeverjük a befőtt tartósítót a citromsavval, a cukorral és a vanillincukorral. Lábasba öntjük, felforraljuk. A gyümölcsöket részleteiben a forrásban lévő szirupba tesszük, és újra forrásig főzzük.

A gyümölcsöket az előkészített üvegekbe helyezzük. A szirupot rámerjük úgy, hogy ellepje a gyümölcsöket. Az üvegeket celofánnal és a fedővel azonnal lezárjuk, majd legalább 5 percre a fejükre állítjuk. A befőttet szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni, majd száraz, hűvös helyen tároljuk.


Javaslatok, alternatív elkészítés

Fahéjjal, gyömbérrel, szegfűszeggel, vagy csillagánizzsal is fűszerezhetjük a befőttet. Az egész fűszereket a befőttel együtt az üvegekbe tehetjük.

A felbontott befőttet tároljuk hűtőszekrényben.

A befőttes üvegeket mosogatógépben, mikrohullámú sütőben vagy sütőben is sterilizálhatjuk.

Vélemények

Nikol

Nikol
2020.08.05. | 21:30

Nagyon jó recept
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!