Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Cseresznye befőtt

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Cseresznye befőtt

12 befőttes üveg
8 kg cseresznye
6 liter víz
1,80 kg cukor
1 kávéskanál citromsav
1 kávéskanál Dr. Oetker Tartósítószer
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az üvegeket, nagyon fontos, hogy jól mossuk át. Én hipós vízben elmosogatom, majd kicsi ecetet teszek az öblítős vízbe. Az ecet fertőtlenítő hatású, megöli a gombákat, nem romlik meg a befőtt. Jól szárítsuk ki az üvegeket, mielőtt beletennénk a cseresznyéket érdemes beleszagolni, hogy nincs-e esetleg savanyúság vagy olyan szaga, amit előtte tároltak az üvegbe.

Elkészítés

Szétválogatjuk a cseresznyéket, a csúnyákat és romlottakat kidobjuk, majd alaposan megmossuk őket. Ezután 6 liter vizet felteszünk forrni, az 1,80 dkg cukorral szirupot főzzünk. Belekeverjük még az 1 kávéskanál citromsavat. Amikor felforrt belekeverjük utoljára a nátrium-benzoátot. Ameddig forr a víz, beletesszük az üvegekbe a cseresznyéket. Amikor felforrt a szirup jöhet a cseresznyére. Az üvegeket újságpapírra tegyük,mert az újság felveszi a hőt, de meleg vízbe is tehetjük az üvegeket ha valakinek ez a szimpatikusabb. Én az újságot szoktam alájuk tenni az is megfelelő a célnak. Amikor az üvegekbe tesszük a forró szirupot először csak picit tegyünk mindegyikbe, hogy felvegye a hőt, így nem pattan szét az üveg. Várunk kicsit, majd ráönthetjük a többi szirupot. Rátesszük a tetőket jó szorosan és dunsztoljuk őket. Egy nagy lapos fazékba teszünk annyi vizet, hogy félig legyen az üveg lepve. Majd alágyújtunk a gáznak és dunsztoljuk 50 percig, ameddig kicsit megfakul a cseresznye színe az üvegbe. Utolsó lépésként jól betakarjuk rengeteg ruhával és száraz dunsztolást hajtunk végre.

Tálalás

12 üveg cseresznye befőtt jön ki az adagból.

Tárolás

Hűvös helyen tartandó.
Cseresznye befőtt

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!