Cseresznye befőtt tartósítószer nélkül
Hozzávalók
Cseresznye befőtt tartósítószer nélkül
7 kg cseresznye
3 l víz
1,2 kg cukor
Elkészítés
Előkészítés
A befőttes üvegeket elmosom, és mikrohullámú sütőben kifertőtlenítem (félig teszem vízzel 10 percig "pörgetem" a mikróban)
A befőttes üvegek tetejét kis lábosban főzöm ki, annyi vízben, hogy ellepje.
A befőttes üvegek tetejét kis lábosban főzöm ki, annyi vízben, hogy ellepje.
Elkészítés
A vízből-cukorból szirupot főzök.
A megmosott cseresznyéket az üvegekbe töltöm.
Felöntöm a langyosra hűlt sziruppal.
Dunsztoló fazékba teszem az üvegeket, hideg vizet öntök bele úgy, hogy az üvegek 3/4-ig álljanak a vízben.
Gyöngyözésig forralom –kb. 2 óra -
Ellenőrzöm a kupakokat és fejjel lefelé száraz dunsztba teszem 12 órára.
A megmosott cseresznyéket az üvegekbe töltöm.
Felöntöm a langyosra hűlt sziruppal.
Dunsztoló fazékba teszem az üvegeket, hideg vizet öntök bele úgy, hogy az üvegek 3/4-ig álljanak a vízben.
Gyöngyözésig forralom –kb. 2 óra -
Ellenőrzöm a kupakokat és fejjel lefelé száraz dunsztba teszem 12 órára.
Tálalás
10 db 800 ml befőttes üveg.
Tárolás
Kupakkal lefelé fordítva tárolom, hűvös fénytől védett helyen.
Kedvencnek jelölöm
Cseresznye befőtt tartósítószer nélkül
Hozzávalók
Cseresznye befőtt tartósítószer nélkül
7 kg cseresznye
3 l víz
1,2 kg cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A befőttes üvegeket elmosom, és mikrohullámú sütőben kifertőtlenítem (félig teszem vízzel 10 percig "pörgetem" a mikróban)
A befőttes üvegek tetejét kis lábosban főzöm ki, annyi vízben, hogy ellepje.
A befőttes üvegek tetejét kis lábosban főzöm ki, annyi vízben, hogy ellepje.
Elkészítés
A vízből-cukorból szirupot főzök.
A megmosott cseresznyéket az üvegekbe töltöm.
Felöntöm a langyosra hűlt sziruppal.
Dunsztoló fazékba teszem az üvegeket, hideg vizet öntök bele úgy, hogy az üvegek 3/4-ig álljanak a vízben.
Gyöngyözésig forralom –kb. 2 óra -
Ellenőrzöm a kupakokat és fejjel lefelé száraz dunsztba teszem 12 órára.
A megmosott cseresznyéket az üvegekbe töltöm.
Felöntöm a langyosra hűlt sziruppal.
Dunsztoló fazékba teszem az üvegeket, hideg vizet öntök bele úgy, hogy az üvegek 3/4-ig álljanak a vízben.
Gyöngyözésig forralom –kb. 2 óra -
Ellenőrzöm a kupakokat és fejjel lefelé száraz dunsztba teszem 12 órára.
Tálalás
10 db 800 ml befőttes üveg.
Tárolás
Kupakkal lefelé fordítva tárolom, hűvös fénytől védett helyen.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?