Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Pitypang méz

tekla64 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3073-tekla64
Pitypang méz
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Befőttek
Másodlagos kategória: Szörpök

Hozzávalók

Hozzávalók 3 kisebb üveg mézhez

  • 150-160 db pitypangvirág
  • 50 dkg kristálycukor
  • 1 db citrom
  • 8 dl víz
tekla64 tekla64 receptje

Elkészítés

Előkészítés

Arra nagyon figyeljetek, hogy ne az út mentén szedjétek a virágot, ha a saját kertetekben nincs, hanem minél messzebb az úttól!

A pitypangvirágokat akkor kell leszedni, amikor már teljesen ki vannak nyílva.
Ezután a zöld szárrészeket lecsípni, majd szűrőbe tenni, megmosni, majd alaposan lecsepegtetni.(én lecsíptem a zöld részét, nehogy esetleg keserű legyen tőle a méz)
Egy edénybe tenni, majd felönteni a vízzel, és hozzáadni a kifilézett, feldarabolt citromot.
Ezután felforralni, majd alacsony hőfokon, hogy éppen csak gyöngyözzön a víz, kb. egy órán át főzni.
Végül szűrőn átszűrni, majd a virágokat és a citromot gyengéden kinyomkodni.
Ezután a visszamaradt léhez hozzáadni a cukrot, majd visszatenni a tűzre, és néha megkeverve, alacsony hőfokon, hogy éppen csak gyöngyözzön, 30 percig főzni.
Az elkészült főzetet, forrón üvegekbe tölteni, majd légmentesen lezárni. Ezután száraz dunsztba tenni, majd teljesen kihűteni.
Amikor főzés után az üvegekbe kerül, még nagyon folyós, de mire teljesen kihűl, éppen olyan lesz, mint a virágméz.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Én még nem készítettem el, de rajta vagyok az ügyön! És most bemásoltam! De, mentségemre szolgáljon, hogy hatalmas ötletnek tartom, és szerettem volna megosztani veletek, egyébiránt mert MOST van szezonja a pitypangnak!!!!

Vélemények

Nikol

Nikol
2013.04.24. | 12:23

Nagyon finom lett , nekem kicsit folyósabbra sikerült lehet mert nádcukorral készítettem.
negerne

negerne
2013.04.22. | 15:47

Iszonyat finom lett, én 1 kiló cukorhoz tettem 1 liter vizet és 2 jó nagy marék virágot. Elképesztően ízlik a családnak. mások is fogok készíteni. :)
tekla64

tekla64
2012.04.27. | 10:02

Finom lett,csak ajánlani tudom!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!