Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Mentaszörp házilag

veressandrea receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3052-veressandrea
Mentaszörp házilag
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Befőttek , Italok
Másodlagos kategória: Szörpök , Hideg italok

Hozzávalók

  • 1 nagy marék friss mentalevél
  • 38 dkg cukor
  • 1 egész nagy citrom
veressandrea veressandrea receptje

Elkészítés

Elkészítés

A cukrot 5 dl vízzel egy tálkában felfőzzük és mérsékelt lángon 15 percet hagyjuk főni. Kihűtjük.
Egy 1,5 l-es üveget alaposan megtisztítunk és kiszárítunk.
A citromot és a mentalevelet alaposan megmossuk.
A leveleket az üvegbe tépkedjük, a citromot negyed karikára vágjuk és szintén bele helyezzük.
Beletöltjük a cukros szirupot, majd felöntjük vízzel. Lezárva 1 napot a hűtőben hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
Másnap a citromdarabokból jól kinyomkodjuk a levet, a szörpöt leszűrjük.

Tálalás

Jól behűtve, ásványvízzel vagy szódavízzel hígítva fogyasztjuk.

Tárolás

Hűtőben tároljuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!