Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Bodzaszörp

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Bodzaszörp
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Befőttek
Másodlagos kategória: Szörpök

Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés

A bodza virágokat hideg vízben (de nem folyó víz alatt!) leöblítjük és papír törölközőn hagyjuk lecsepegni. A szárakat ollóval levágjuk.

Elkészítés

A kimért vizet és a cukrot egy főzőedénybe öntjük, felforraljuk, és 2 percig forrni hagyjuk. Levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a Citromsavat és a Tartósítószert. Tegyük a bodzát egy lezárható edénybe és a kihűlt a szirup öntsük rá . Az elegyet tegyük száraz, hűvös helyre (leginkább hűtőszekrénybe) és hagyjuk ott 1 napig.

Egy edényre tegyünk egy papír törölközővel bélelt szűrőt. Öntsük az edénybe a szirupot. Egy főzőedényben forraljuk fel újra a folyadékot, majd vegyük le a tűzről és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd hűlni hagyjuk.

Vélemények

MARCSULA

MARCSULA
2015.06.03. | 13:14

Nagyon klassz én is készítek minden évben!
burgereva

burgereva
2015.06.03. | 10:39

Nagyon érdekes ez a recept.Én mindig hidegen készítem el.Az is igaz,hogy nálunk 2-3 nap alatt el is fogy így sose tartottam hosszabb ideig.
Még lehet szerni bodzát és ki fogom próbálni így is.
Köszönöm a receptet.
burgereva

burgereva
2015.05.27. | 19:04

Érdekes, én a bodzaszörpöt hidegen készítem tartósítószer nélkül és citrommal.3 nap kell míg összeér és azonnal fogyasztjuk.
Ezt hosszabb ideig lehet tartani ?????
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató