Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Túrógombóc rebarbaraszósszal

zsuzsa56 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3259-zsuzsa56
Túrógombóc rebarbaraszósszal
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes ételek , Mártások, szószok, pürék
Másodlagos kategória: Gombócok , Szószok

Hozzávalók

  • 12 dkg vaj
  • 5 tojássárgája
  • 50 dkg túró
  • 20 dkg búzadara
  • 6 tojásfehérje

Ezenkívül

  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg zsemlemorzsa
zsuzsa56 zsuzsa56 receptje

Elkészítés

Előkészítés

A rebarbarát, kb. 6 szálat megtisztítunk, majd hasábokra vágjuk. Feltesszük 10 dkg barnacukorral, és egy kevés fehér borral párolni, majd egy citrom lereszelt héját, és levét is belekeverjük, és további 5percig pároljuk, majd 1 evőkanál étkezési keményítőt elkeverünk kevés vízzel, és ezzel besűrítjük. Félretesszük hűlni.

Keverjük habosra a vajat egy tálban, majd adjuk hozzá a tojássárgákat, túrót, sót, darát, majd alaposan keverjük össze az egészet. Pihentessük a masszát kb. 3/4 órát. Verjük kemény habbá a tojásfehérjét. Óvatosan keverjük a tojáshabot a masszába. Formáljunk gombócokat, a masszából, majd főzzük sós vízben, alacsony hőfokon, 12 percig. Olvasszunk vajat, egy serpenyőben, pirítsuk meg benne a zsemlemorzsát. Csepegtessük le a gombócokat, és forgassuk bele a morzsába. Ezután tegyünk ki tányérra két darabot, és kínáljunk hozzá rebarbaraszószt. Díszítsük citromfűvel. Még finomabb, ha a morzsába keverünk pirított natúr darált mogyorót. Istenien finom.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!