Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrógombóc rebarbaraszósszal

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Túrógombóc rebarbaraszósszal

12 dkg vaj
5 tojássárgája
50 dkg túró
20 dkg búzadara
6 tojásfehérje

Ezenkívül:

15 dkg vaj
10 dkg zsemlemorzsa
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A rebarbarát, kb. 6 szálat megtisztítunk, majd hasábokra vágjuk. Feltesszük 10 dkg barnacukorral, és egy kevés fehér borral párolni, majd egy citrom lereszelt héját, és levét is belekeverjük, és további 5percig pároljuk, majd 1 evőkanál étkezési keményítőt elkeverünk kevés vízzel, és ezzel besűrítjük. Félretesszük hűlni.

Elkészítés

Keverjük habosra a vajat egy tálban, majd adjuk hozzá a tojássárgákat, túrót, sót, darát, majd alaposan keverjük össze az egészet. Pihentessük a masszát kb. 3/4 órát. Verjük kemény habbá a tojásfehérjét. Óvatosan keverjük a tojáshabot a masszába. Formáljunk gombócokat, a masszából, majd főzzük sós vízben, alacsony hőfokon, 12 percig. Olvasszunk vajat, egy serpenyőben, pirítsuk meg benne a zsemlemorzsát. Csepegtessük le a gombócokat, és forgassuk bele a morzsába. Ezután tegyünk ki tányérra két darabot, és kínáljunk hozzá rebarbaraszószt. Díszítsük citromfűvel. Még finomabb, ha a morzsába keverünk pirított natúr darált mogyorót. Istenien finom.
Túrógombóc rebarbaraszósszal

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!