Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Virágos sütinyalóka

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Virágos sütinyalóka
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Aprósütemények , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

kb. 30 darabhoz

A tésztához

Ezenkívül

  • 3 ek. gyümölcslekvár

A díszítéshez

Elkészítés

Elkészítés

Készítsd elő valamennyi hozzávalót. A dobozban található papírformát hajtsd össze az útmutató alapján, majd melegítsd elő a sütőt a megadott hőmérsékletre.

Öntsd a tészta alapport és a dobozban található csokoládédarabokat egy keverőtálba. Add hozzá a tojást, a kimért margarint és vizet, majd egy kanál vagy kézi robotgép (habverő) segítségével keverd jól össze, míg sima tésztát kapsz. A tésztát öntsd az előkészített papírformába, tetejét egy kanállal simítsd el.

Végül tedd a papírformát az előmelegített sütőbe, és máris sülhet a csokis sütemény.

Alsó és felső sütés: Kb. 160°C (Előmelegítve)
Légkeveréses: Kb. 140°C (Előmelegítve)
Sütési beállítás: Középre
sütés: kb. 40 - 45 perc

A megsült süteményt egy sütőrácsra téve hagyd kihűlni, majd szeleteld fel és egy keverőedényben morzsold össze kézzel.

Az összemorzsolt süteményhez add hozzá a gyümölcslekvárt, majd keverd alaposan össze. A masszából formázz 30 egyforma golyót. A tasakos tortabevonót a csomagoláson lévő útmutató alapján, forró vízbe állítva olvaszd meg, majd a tasak sarkát kivágva, öntsd a tortabevonót egy kis tálkába. A hurkapálcát kb. 2 cm mélyen mártsd bele a bevonóba, majd azonnal szúrd bele a golyóba. Ezután a hurkapálcára szúrt golyókat is mártsd meg a bevonóban, és fektesd őket egy tálcára (érdemes előtte sütőpapírt rakni a tálcára). A sütinyalókákat díszítsd fel azonnal az ostyavirágokkal (még mielőtt megszilárdulna rajta teljesen a bevonó). A kész sütinyalókákat tárold hűtőszekrényben.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!