Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Macaron

Erikavi receptje https://www.sutnijo.hu/profil/472-erikavi
Macaron
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Aprósütemények

Hozzávalók

Tészta

  • 75 g mandula (őrölt)
  • 110 g porcukor
  • 2 db tojásfehérje
  • 50 g cukor
  • reszelt citromhéj
  • 2 csepp sárga ételfesték

Töltelék

  • Sárgabarack lekvár
Erikavi Erikavi receptje

Elkészítés

Elkészítés:

A porcukrot az őrölt mandulával egy tálba szitáljuk.
A tojásfehérjét habbá verjük, fokozatosan hozzáadagolva a kristálycukrot. Adjuk hozzá a reszelt citromhéjat és az ételfestéket is.
Óvatosan forgassuk bele a porcukros mandulát a tojáshabba: először az egyharmadát, jól keverjük el, majd a második részt, és keverés után a harmadik harmadot is. Ne keverjük túl a masszát. Mikor már minden száraz hozzávaló "eltűnt" a tojáshabban, azaz homogén, ne keverjük tovább.
Töltsük a masszát egy zacskóba, aminek 1 kis lyukat vágjunk a végére. Sütőpapírral bélelt tepsire nyomjunk köröket.
Ha kész, párszor csapjuk hozzá a konyhapulthoz a tepsit, hogy a levegőbuborékok távozzanak és min. 45 percig szobahőmérsékleten pihentessük a macaronokat. Ha egy ujjal hozzáérünk, és a massza már nem ragad az ujjunkra, akkor mehet a sütőbe.
160 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 5 percig, majd vegyük vissza a hőfokot 130 fokra és további kb. 5-6 percig még így süssük.
Ha kihűltek, óvatosan vegyük le őket a sütőpapírról és a lekvárral ragasszunk össze 2-2 darabot.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!