Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Macaron

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

75 g mandula (őrölt)
110 g porcukor
2 db tojásfehérje
50 g cukor
reszelt citromhéj
2 csepp sárga ételfesték

Töltelék:

Sárgabarack lekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A porcukrot az őrölt mandulával egy tálba szitáljuk.
A tojásfehérjét habbá verjük, fokozatosan hozzáadagolva a kristálycukrot. Adjuk hozzá a reszelt citromhéjat és az ételfestéket is.
Óvatosan forgassuk bele a porcukros mandulát a tojáshabba: először az egyharmadát, jól keverjük el, majd a második részt, és keverés után a harmadik harmadot is. Ne keverjük túl a masszát. Mikor már minden száraz hozzávaló "eltűnt" a tojáshabban, azaz homogén, ne keverjük tovább.
Töltsük a masszát egy zacskóba, aminek 1 kis lyukat vágjunk a végére. Sütőpapírral bélelt tepsire nyomjunk köröket.
Ha kész, párszor csapjuk hozzá a konyhapulthoz a tepsit, hogy a levegőbuborékok távozzanak és min. 45 percig szobahőmérsékleten pihentessük a macaronokat. Ha egy ujjal hozzáérünk, és a massza már nem ragad az ujjunkra, akkor mehet a sütőbe.
160 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 5 percig, majd vegyük vissza a hőfokot 130 fokra és további kb. 5-6 percig még így süssük.
Ha kihűltek, óvatosan vegyük le őket a sütőpapírról és a lekvárral ragasszunk össze 2-2 darabot.

Személyes megjegyzés

Kezdőknek is ajánlom az elkészítését, könnyen és gyorsan varázsolhattok finom meglepetés sütit.
Macaron Macaron

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!