Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Tönkölybúzás mécsesek

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Tönkölybúzás mécsesek
Elkészítési nehézség: Közepes

Hozzávalók

Tésztához

Díszítéshez

Elkészítés

Előkészítés

A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A lisztet és a sütőport elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a mandulaforgácsot majd a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát folpackba csomagoljuk és kb. fél óráig hűvös helyen pihentetjük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 1 cm vastag lappá nyújtjuk. Egy 3,5 cm átmérőjű kiszúróformával kiszaggatjuk, és a tepsibe helyezzük. Minden tallér közepére némi barna cukrot szórunk, majd beleszúrunk egy mandulaforgács pálcikát. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felsőfűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 3-4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 18-20 perc

Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A tortabevonót a tasakon lévő utasítás szerint felolvasztjuk. A tallérokat a csokoládéba mártjuk úgy, hogy a tallér alját és az oldalát befedje. Sütőrácsra helyezve a csokoládét lecsöpögtetjük és hagyjuk megszilárdulni.

Tálalás

Kb. 50 db

Javaslatok, alternatív elkészítés

A sütemény jól záródó fémdobozban akár 3 hétig is eltartható.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató