Egyszerű, gyors mandulás-vaníliás hókifli (tojásmentes)
Hozzávalók
28 dkg liszt:
7 dkg teljes értékű barna nádcukor
21 dkg vaj
10 dkg darált mandula
Bourbon vanília ízlés szerint
porcukor a hintéshez
Elkészítés
Tészta elkészítése
Egy tálba keverd össze a lisztet, cukrot, mandulát(vagy diót) és a vaníliát. Majd morzsold el a keverékben a vajat és gyúrd össze. Tedd a tésztát 10-15 percre a hűtőszekrénybe.
Hókifli elkészítése
Csípj le a tésztából egy darabot és sodorj ujj vastagságú hurkát belőle. Majd 2-3 cm hosszú csíkokat vágj vagy csípj le a tésztából és forgasd kifli formára. Helyezd a kifliket sütőpapíros tepsire és 180 fokra előmelegített sütőben, süsd készre - kb. 10-12 perc.
Hagyd egy picit hűlni, majd szórd meg porcukorral - ha úgy jobban szereted bele is forgathatod a kifliket a prorcukorba.
Amikor teljesen kihűlt teheted fémdobozba, így napokig tárolhatod.
Hagyd egy picit hűlni, majd szórd meg porcukorral - ha úgy jobban szereted bele is forgathatod a kifliket a prorcukorba.
Amikor teljesen kihűlt teheted fémdobozba, így napokig tárolhatod.
Kedvencnek jelölöm
Egyszerű, gyors mandulás-vaníliás hókifli (tojásmentes)
Hozzávalók
28 dkg liszt:
7 dkg teljes értékű barna nádcukor
21 dkg vaj
10 dkg darált mandula
Bourbon vanília ízlés szerint
porcukor a hintéshez
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Tészta elkészítése
Egy tálba keverd össze a lisztet, cukrot, mandulát(vagy diót) és a vaníliát. Majd morzsold el a keverékben a vajat és gyúrd össze. Tedd a tésztát 10-15 percre a hűtőszekrénybe.
Hókifli elkészítése
Csípj le a tésztából egy darabot és sodorj ujj vastagságú hurkát belőle. Majd 2-3 cm hosszú csíkokat vágj vagy csípj le a tésztából és forgasd kifli formára. Helyezd a kifliket sütőpapíros tepsire és 180 fokra előmelegített sütőben, süsd készre - kb. 10-12 perc.
Hagyd egy picit hűlni, majd szórd meg porcukorral - ha úgy jobban szereted bele is forgathatod a kifliket a prorcukorba.
Amikor teljesen kihűlt teheted fémdobozba, így napokig tárolhatod.
Hagyd egy picit hűlni, majd szórd meg porcukorral - ha úgy jobban szereted bele is forgathatod a kifliket a prorcukorba.
Amikor teljesen kihűlt teheted fémdobozba, így napokig tárolhatod.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?