Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bálint napi csokis szívek

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Hozzávalók

Bálint napi csokis szívek

2,5 dl tej
10 dkg Rama
2 dkg élesztő
12,5 dkg cukor
50 dkg liszt
csipet só
2 tojás
Rama (a kenéshez)
tej- és étcsoki (a díszítéshez)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tejet forróra melegítjük, majd beledobjuk a Ramát. Ha felolvadt benne (rásegíthetünk kevergetéssel), jól átkeverjük, a cukoradagból kiveszünk egy evőkanálnyit és belemorzsoljuk az élesztőt, újabb keverés, és hagyjuk felfutni 15 percig.
Kimérjük a többi hozzávalót is, és a tojáson kívül mindent belerakunk egy tálba, majd a lisztes keverékbe egy mélyedést készítünk, és abba ütjük a tojásokat, majd a margarinos tejet is beleöntjük, és 5-6 percig dagasztjuk. Akkor jó, ha laza, könnyű fánktésztához hasonló. Letakarjuk és meleg helyen 50 perc alatt duplájára kelesztjük.
Erősen lisztezett gyúrólapra öntjük a megkelt tésztát, jól meglisztezzük, és fél centisre nyújtjuk. Szív alakú szaggatóval kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a szíveket. 20 percig hagyjuk még kelni.
Ha ez letelt, 30-40 gramm olvasztott margarinnal megkenjük a szíveket, majd nem előmelegített sütőben 170°C-on 15-20 percig sütjük.
Ha kész, rácson hűlni hagyjuk.
Gőz felett felolvasztunk 200 grammnyi csokoládét és a szíveket megmártjuk benne.

Tálalás

3 kisebb gáztepsinyi adag lesz belőle.

Tárolás

Frissen az igazi, de dobozban egy kevés vízzel egy feles pohárban, vagy egy gerezd almával, esetleg megszurkált naranccsal tovább is puha marad.
Bálint napi csokis szívek

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
46 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!