Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Mogyorós-tojáshabos sütemény

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Mogyorós-tojáshabos sütemény
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Aprósütemények

Hozzávalók

A tésztához

  • 2 db tojásfehérje (M-es méretű tojásból)
  • 200 g porcukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • 10 csepp Dr. Oetker Rum Aroma
  • kb. 250 g darált mogyoró

Ezenkívül

Elkészítés

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

Tészta: A tojásfehérjét keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton nagyon keményre felverjük. Porcukrot szitálunk rá és fokozatosan hozzákeverjük. A díszítéshez hűtőtasakba teszünk kb. 2 evőkanál felvert tojásfehérjét, majd félretesszük. A vanillincukrot, az aromát és a mogyoró felét óvatosan a legalacsonyabb fokozaton a maradék felvert tojásfehérjéhez keverjük. A mogyoró maradékából annyit gyúrunk bele a tésztába, hogy az alig ragadjon. A tésztát megfelezzük. Az egyik felét zöld ételszínezékkel, a másik felét pedig kakaóval összegyúrjuk. A munkafelületet meghintjük porcukorral és a tésztákat külön-külön 1 cm vastagra nyújtjuk. Háromszögeket (kb. 5x4 cm) vágunk ki vagy motívumokat szúrunk ki, majd azokat a tepsibe helyezzük. A hűtőtasak egyik csücskét levágjuk és a tésztadarabokat tetszés szerint a felvert tojáshabbal díszítjük. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: 140°C (előmelegítve)
Légkeveréses: 120°C (előmelegítve)
Sütési beállítás: Alulra
sütés: kb. 20 - 22 perc

Miután kivettük a süteményt, az alja legyen még egy kicsit puha. Az aprósüteményt sütőpapírral együtt lehúzzuk a tepsiről és sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tálalás:

Kb. 40 darab

Javaslatok, alternatív elkészítés

Ahhoz, hogy a tojásfehérjét keményre tudjuk verni, ne maradjon tojássárgája a tojásfehérjében. A tálak és a keverőszárak legyenek zsírmentesek.

A kiszúró formákat mártsuk porcukorba, hogy a tészta ne ragadjon.

A felvert tojáshab sütés közben maradjon világos színű.

A sütemény szaftos marad, ha jól záró dobozban tároljuk (kb. két hét).

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató