Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Mogyorós-tojáshabos sütemény

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Mogyorós-tojáshabos sütemény
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Aprósütemények

Hozzávalók

kb. 40 darabhoz

  • 2 db tojásfehérje (M-es méretű tojásból)
  • 200 g porcukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • 10 csepp Dr. Oetker Rum Aroma
  • kb. 250 g darált mogyoró

A tésztához

  • 2 db tojásfehérje (M-es méretű tojásból)
  • 200 g porcukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • 10 csepp Dr. Oetker Rum Aroma
  • kb. 250 g darált mogyoró

Ezenkívül

Elkészítés

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

Tészta: A tojásfehérjét keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton nagyon keményre felverjük. Porcukrot szitálunk rá és fokozatosan hozzákeverjük. A díszítéshez hűtőtasakba teszünk kb. 2 evőkanál felvert tojásfehérjét, majd félretesszük. A vanillincukrot, az aromát és a mogyoró felét óvatosan a legalacsonyabb fokozaton a maradék felvert tojásfehérjéhez keverjük. A mogyoró maradékából annyit gyúrunk bele a tésztába, hogy az alig ragadjon. A tésztát megfelezzük. Az egyik felét zöld ételszínezékkel, a másik felét pedig kakaóval összegyúrjuk. A munkafelületet meghintjük porcukorral és a tésztákat külön-külön 1 cm vastagra nyújtjuk. Háromszögeket (kb. 5x4 cm) vágunk ki vagy motívumokat szúrunk ki, majd azokat a tepsibe helyezzük. A hűtőtasak egyik csücskét levágjuk és a tésztadarabokat tetszés szerint a felvert tojáshabbal díszítjük. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: 140°C (előmelegítve)
Légkeveréses: 120°C (előmelegítve)
Sütési beállítás: Alulra
sütés: kb. 20 - 22 perc

Miután kivettük a süteményt, az alja legyen még egy kicsit puha. Az aprósüteményt sütőpapírral együtt lehúzzuk a tepsiről és sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Ahhoz, hogy a tojásfehérjét keményre tudjuk verni, ne maradjon tojássárgája a tojásfehérjében. A tálak és a keverőszárak legyenek zsírmentesek.

A kiszúró formákat mártsuk porcukorba, hogy a tészta ne ragadjon.

A felvert tojáshab sütés közben maradjon világos színű.

A sütemény szaftos marad, ha jól záró dobozban tároljuk (kb. két hét).

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!