Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Diós pálcikák

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Diós pálcikák
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Aprósütemények

Hozzávalók

kb. 50 darabhoz

A tojásfehérje-masszához

  • 150 g Dr. Oetker Marcipán
  • 1 db tojásfehérje (M-es méretű tojásból)
  • 75 g porcukor
  • 1 csipet só
  • 100 g darált dió

A díszítéshez

Elkészítés

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

A marcipánt kis kockákra daraboljuk és keverőtálba tesszük. A többi hozzávalót is hozzáadjuk, majd konyhai robotgéppel (habverő) jól összekeverjük. A masszát kis adagokban egy deszkán hengerekké formázzuk (Ø 1 cm), melyekből egyenként kb. 5 cm hosszú rudakat vágunk. A rudakat a tepsibe helyezzük, a tepsit a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.

Alsó és felső sütés: Kb. 180°C ( (előmelegítve))
Légkeveréses: Kb. 160°C ( (előmelegítve))
Sütési beállítás: Középre
sütés: kb. 10 - 12 perc

A pálcikákat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.

Díszítés: A tortabevonót a tasakon található elkészítési javaslat alapján felolvasztjuk. A sütemények végeit ferdén a mázba mártjuk, kissé lecsöpögtetjük és sütőpapíron hagyjuk megszilárdulni.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A megsütni kívánt még folyékony mázas masszát darált dióval megszórjuk és hagyjuk megszilárdulni.

Legjobb, ha a süteményt jól záró dobozban, hűvös és száraz helyen tároljuk (kb. két hét, idővel a sütemény puhább lesz).

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!