Receptek



Hozzávalók
kb. 50 darabhoz
A tojásfehérje-masszához
- 150 g Dr. Oetker Marcipán
- 1 db tojásfehérje (M-es méretű tojásból)
- 75 g porcukor
- 1 csipet só
- 100 g darált dió
A díszítéshez
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.
Elkészítés:
A marcipánt kis kockákra daraboljuk és keverőtálba tesszük. A többi hozzávalót is hozzáadjuk, majd konyhai robotgéppel (habverő) jól összekeverjük. A masszát kis adagokban egy deszkán hengerekké formázzuk (Ø 1 cm), melyekből egyenként kb. 5 cm hosszú rudakat vágunk. A rudakat a tepsibe helyezzük, a tepsit a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.
Alsó és felső sütés: Kb. 180°C ( (előmelegítve))
Légkeveréses: Kb. 160°C ( (előmelegítve))
Sütési beállítás: Középre
sütés: kb. 10 - 12 perc
A pálcikákat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.
Díszítés: A tortabevonót a tasakon található elkészítési javaslat alapján felolvasztjuk. A sütemények végeit ferdén a mázba mártjuk, kissé lecsöpögtetjük és sütőpapíron hagyjuk megszilárdulni.
Javaslatok, alternatív elkészítés
A megsütni kívánt még folyékony mázas masszát darált dióval megszórjuk és hagyjuk megszilárdulni.
Legjobb, ha a süteményt jól záró dobozban, hűvös és száraz helyen tároljuk (kb. két hét, idővel a sütemény puhább lesz).
Vélemények
Még nem érkezett vélemény!