Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Diós pálcikák

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Diós pálcikák
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Aprósütemények

Hozzávalók

A tojásfehérje-masszához

  • 150 g Dr. Oetker Marcipán
  • 1 db tojásfehérje (M-es méretű tojásból)
  • 75 g porcukor
  • 1 csipet só
  • 100 g darált dió

A díszítéshez

Elkészítés

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

A marcipánt kis kockákra daraboljuk és keverőtálba tesszük. A többi hozzávalót is hozzáadjuk, majd konyhai robotgéppel (habverő) jól összekeverjük. A masszát kis adagokban egy deszkán hengerekké formázzuk (Ø 1 cm), melyekből egyenként kb. 5 cm hosszú rudakat vágunk. A rudakat a tepsibe helyezzük, a tepsit a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.

Alsó és felső sütés: Kb. 180°C ( (előmelegítve))
Légkeveréses: Kb. 160°C ( (előmelegítve))
Sütési beállítás: Középre
sütés: kb. 10 - 12 perc

A pálcikákat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.

Díszítés: A tortabevonót a tasakon található elkészítési javaslat alapján felolvasztjuk. A sütemények végeit ferdén a mázba mártjuk, kissé lecsöpögtetjük és sütőpapíron hagyjuk megszilárdulni.

Tálalás:

Kb. 50 darab

Javaslatok, alternatív elkészítés

A megsütni kívánt még folyékony mázas masszát darált dióval megszórjuk és hagyjuk megszilárdulni.

Legjobb, ha a süteményt jól záró dobozban, hűvös és száraz helyen tároljuk (kb. két hét, idővel a sütemény puhább lesz).

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató