Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Kókuszos kifli

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Kókuszos kifli
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Aprósütemények

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Elkészítés

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

Linzer tészta: A lisztet a sütőporral egy keverőtálban elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton összedolgozzuk. A tésztát végül enyhén lisztezett munkafelületen sima tésztává gyúrjuk. A tésztából kb. 40-50 cm-es hengert formázunk, majd 8 egyforma nagyságú darabra vágjuk. A 8 kisebb hengert további 8 részre osztjuk, majd ceruzavastagságú kb. 4-5 cm hosszú hengereket formázunk. A végeket kissé vékonyabbra nyomkodjuk, kiflivé formázva tepsibe tesszük és megsütjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk.

Alsó és felső sütés: Kb. 180°C ( (előmelegítve))
Légkeveréses: Kb. 160°C ( (előmelegítve))
Sütési beállítás: Középre
sütés: 10 - 12 perc

A megsült kifliket sütőpapírral együtt egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

Díszítés: A tortabevonót gőz felett megolvasztjuk. Néhány csepp ételszínezéket (piros vagy zöld) pár csepp vízzel egy tálkában elkeverünk. Színenként 2 evőkanál kókuszreszeléket adunk hozzá, majd addig keverjük, amíg a szín egyenletes nem lesz. A kiflik végeit belemártjuk a tortabevonóba, a tál szélén kicsit lecsöpögtetjük és rögtön a kókuszreszelékbe mártjuk. A tortabevonót sütőpapíron hagyjuk megszilárdulni.

Tálalás:

Kb. 64 darab

Javaslatok, alternatív elkészítés

Ha a tészta ragad, frissentartó fóliába csomagolva tegyük kb. 30 percre hideg helyre.

Jól záró dobozban a kifliket kb. három hétig lehet tárolni.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató