Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Kókuszos kifli

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Kókuszos kifli
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Aprósütemények

Hozzávalók

kb. 64 darabhoz

A tésztához

A díszítéshez

Elkészítés

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

Linzer tészta: A lisztet a sütőporral egy keverőtálban elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton összedolgozzuk. A tésztát végül enyhén lisztezett munkafelületen sima tésztává gyúrjuk. A tésztából kb. 40-50 cm-es hengert formázunk, majd 8 egyforma nagyságú darabra vágjuk. A 8 kisebb hengert további 8 részre osztjuk, majd ceruzavastagságú kb. 4-5 cm hosszú hengereket formázunk. A végeket kissé vékonyabbra nyomkodjuk, kiflivé formázva tepsibe tesszük és megsütjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk.

Alsó és felső sütés: Kb. 180°C ( (előmelegítve))
Légkeveréses: Kb. 160°C ( (előmelegítve))
Sütési beállítás: Középre
sütés: 10 - 12 perc

A megsült kifliket sütőpapírral együtt egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

Díszítés: A tortabevonót gőz felett megolvasztjuk. Néhány csepp ételszínezéket (piros vagy zöld) pár csepp vízzel egy tálkában elkeverünk. Színenként 2 evőkanál kókuszreszeléket adunk hozzá, majd addig keverjük, amíg a szín egyenletes nem lesz. A kiflik végeit belemártjuk a tortabevonóba, a tál szélén kicsit lecsöpögtetjük és rögtön a kókuszreszelékbe mártjuk. A tortabevonót sütőpapíron hagyjuk megszilárdulni.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Ha a tészta ragad, frissentartó fóliába csomagolva tegyük kb. 30 percre hideg helyre.

Jól záró dobozban a kifliket kb. három hétig lehet tárolni.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!