Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Narancsos csókok

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Narancsos csókok
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Aprósütemények

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

  • kb. 150 g narancslekvár

Az öntethez

  • 75 g porcukor
  • kb. 3 teáskanál citromlé

Elkészítés

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

Linzer tészta: A lisztet keverőtálba töltjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát egy kb. 40 cm hosszú hengerré formázzuk és frissentartó fóliába csavarva kb. egy órára hideg helyre tesszük. A tésztahengert kb. 1 cm széles darabokra vágjuk és golyókat formázunk belőle. A golyókat egymástól megfelelő távolságra a tepsibe helyezzük és egy fakanál nyelével lyukakat nyomunk a golyókba. Ha a tészta ragad, a fakanalat mártsuk egy kevés lisztbe.

Töltelék: A narancslekvárt két kávéskanál segítségével a lyukakba töltjük (2. kép), majd megsütjük a golyókat. A tepsit a sütő középső részébe toljuk.

Alsó és felső sütés: Kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: Kb. 160°C (előmelegítve)
Sütési beállítás: Középre
sütés: kb. 13 - 16 perc

Az aprósüteményeket sütőpapírral együtt egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

Cukormáz: Citromléből és porcukorból cukormázat keverünk és azt egy teáskanál segítségével a sütikre csöpögtetjük.

Tálalás:

Kb. 40 darab

Javaslatok, alternatív elkészítés

Jól záró dobozban a kekszeket kb. két hétig tárolhatjuk.

Készítse el a narancslekvárt a Dr.Oetker Dzsemfix Narancshoz termékkel.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató