Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Mézeskalács

and.nikol13 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/20641-and-nikol13
Mézeskalács
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Aprósütemények

Hozzávalók

Tészta

  • 1 kg finomliszt
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag Dr. Oetker Sütőpor
  • 2 csomag mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 db egész tojás
  • 50 dkg méz
  • 25 dkg olvasztott margarin
and.nikol13 and.nikol13 receptje

Elkészítés

A tésztához a mézet a margarinnal felolvasztjuk (Lehet mikrohullámúban is).
A lisztet, a porcukorral, a sütőporral és a két csomag mézeskalács fűszerkeverékkel elkeverjük.
A lisztes keverékhez hozzáadjuk az egy egész tojást és az olvasztott margarinos mézes keveréket, majd alaposan összedolgozzuk.
Fóliával becsomagoljuk és legalább 1-2 órát hűtőben pihentetni hagyjuk.
Miután letelt a pihentetési idő enyhén lisztezett nyújtódeszkán kb 0,5 cm vastagra kinyújtjuk, majd tetszőleges formákkal kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
175 fokra előmelegített sütőben (ha van légkeverés) kb. 10 percig sütjük.
Ha kihűlt díszíthetjük, de önmagában is nagyon szép és finom, illetve nagyon puha.
Tálakba, dobozokba lezárva sokáig puha marad és eláll.

(Ebből a mennyiségből minimum 60db mézeskalács készül.)

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!