Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Bájos lekváros kekszek

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Bájos lekváros kekszek
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Aprósütemények

Hozzávalók

A tepsihez

  • sütőpapír
  • szív formájú kiszúró, 4 cm

Linzer tészta

Töltelék

  • kb. 8 evőkanál eperdzsem vagy lekvár

Elkészítés

Linzer tészta

A lisztet keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai keverőgéppel (dagasztóspirál) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát frissentartó fóliába csomagolva kb. 30 percre hideg helyre tesszük. Közben a tepsit sütőpapírral kibéleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C

A tésztát lisztezett felületen kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk. A kiszúróval ( Ø 4 cm) szívformákat szúrunk ki, tepsibe tesszük és az egyik felét megsütjük. A szívek másik felét 30 mp-re a sütőbe tesszük, kivesszük, kisebb szívformájú kiszúróval (Ø 1 cm) óvatosan mintákat nyomunk a kekszre és a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

A szívecskéket sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Töltelék

A minta nélküli kekszek alsó felét megkenjük az eperdzsemmel vagy lekvárral. A maradék dzsemet vagy lekvárt rotyogva felfőzzük és ecsettel vékonyan megkenjük a mintázott kekszek felső felét és hagyjuk megszáradni, végül összeragasztjuk a kekszeket.

Tálalás

Kb. 60 darab

Javaslatok, alternatív elkészítés

A kekszeket legjobb, ha szorosan záródó dobozban pergamenpapír között tároljuk (kb. 2 hét).

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató