Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Bájos lekváros kekszek

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Bájos lekváros kekszek
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Aprósütemények

Hozzávalók

kb. 60 darabhoz

Linzer tészta

Töltelék

  • kb. 8 evőkanál eperdzsem vagy lekvár

A tepsihez

  • sütőpapír
  • szív formájú kiszúró, 4 cm

Elkészítés

Linzer tészta

A lisztet keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai keverőgéppel (dagasztóspirál) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát frissentartó fóliába csomagolva kb. 30 percre hideg helyre tesszük. Közben a tepsit sütőpapírral kibéleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C

A tésztát lisztezett felületen kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk. A kiszúróval ( Ø 4 cm) szívformákat szúrunk ki, tepsibe tesszük és az egyik felét megsütjük. A szívek másik felét 30 mp-re a sütőbe tesszük, kivesszük, kisebb szívformájú kiszúróval (Ø 1 cm) óvatosan mintákat nyomunk a kekszre és a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

A szívecskéket sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Töltelék

A minta nélküli kekszek alsó felét megkenjük az eperdzsemmel vagy lekvárral. A maradék dzsemet vagy lekvárt rotyogva felfőzzük és ecsettel vékonyan megkenjük a mintázott kekszek felső felét és hagyjuk megszáradni, végül összeragasztjuk a kekszeket.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A kekszeket legjobb, ha szorosan záródó dobozban pergamenpapír között tároljuk (kb. 2 hét).

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!