Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Mézes fenyők

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

kb. 14 darabhoz

Tésztához

  • 250 g búzaliszt
  • 1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
  • 200 g barna cukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • 1 csipet só
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
  • 6 evőkanál folyékony méz
  • 200 ml tej
  • 2 darab tojás (M-es)
  • 85 ml olaj

Díszítéshez (tetszés szerint)

Elkészítés

Előkészítés:

A tepsit (kb. 30x25 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

A lisztet összekeverjük a sütőporral, a vanillincukorral, a fűszerekkel és a sóval.
Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (habverő) kb. 3 perc alatt sima tésztává keverjük. A tésztát az előkészített tepsibe öntjük.
A tepsit az előmelegített sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 40-45 perc

A süteményt a sütőpapírral együtt kivesszük a formából és sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Díszítés: A süteményről lehúzzuk a sütőpapírt, majd a rövidebb oldala mentén elfelezzük.
Az így kapott téglalapokból kb. 7 cm széles háromszögeket vágunk. Mindegyik háromszög rövidebb oldalába 1-1 jégkrémpálcikát szúrunk.
A cukormázzal és a dekorral tetszés szerint díszítjük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A feldíszített fenyőket maximum 2 napig tárolhatjuk dobozban száraz,hűvös helyen.
A sütemény kb. 1 hétig marad friss (fóliába csomagolva, száraz, hűvös helyen tárolva).

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!