Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Citromos linzer

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Citromos linzer
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Aprósütemények

Hozzávalók

kb. 90-120 darabhoz

  • Különböző méretű és motívumú kiszúrók

Tésztához

Díszítéshez (tetszés szerint)

Elkészítés

Előkészítés:

A tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk, végül kézzel átgyúrjuk. A tésztát enyhén lisztezett felületen 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk. A tésztából különböző motívumokat szúrunk ki. A süteményt a tepsibe tesszük, majd a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 8-13 perc

A linzert sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.

Díszítés: A kész süteményeket tetszőlegesen dekorálhatjuk dekor tollakkal, különféle ételszínezékkel színezett cukormázzal, dekor gyöngyökkel. A díszítő elemeket a használati utasításuknak megfelelően készítjük el.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A tésztát kinyújtás előtt hűtőszekrényben pihentetjük. A süteményt jól záró dobozban, sütőpapír rétegek között kb. 2 hétig tárolhatjuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!