Kiflik diós-marcipános töltelékkel
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet, a cukrot, a tojást, a vanillincukrot, élesztőt és a csipet sót egy keverőtálba tesszük. A tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és lassú tűzön addig melegítjük, míg a margarin felolvad. A liszthez öntjük és konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) kb. 5 percig dagasztjuk. A tésztát meleg helyen, letakarva, kb. 45-50 percig kelesztjük.
A tepsit (kb.35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve)
Töltelék:
A marcipánmasszát kicsire tépkedjük, a tojásfehérjével együtt keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. A diót, baracklekvárt, porcukrot, aromát és tejet hozzákeverjük, majd habzsákba töltjük.
Formázás, töltés:
A megkelt tésztát lisztezett munkafelületen kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk és kb. 8 cm ø tallérokat szúrunk ki. A maradék tésztát összegyúrjuk, és újabb tallérokat szúrunk ki belőle. Összesen kb. 25 tallér lesz a tésztából. A habzsákból a tölteléket a tallérok egyik felére nyomjuk, miközben a széleit szabadon hagyjuk (1. ábra). A tallérokat félbehajtjuk, széleit összenyomkodjuk (2. ábra), és a végeit finoman kifli formává hajlítjuk. A kifliket a tepsibe tesszük. A tojássárgáját tejjel elkeverjük, a süteményt megkenjük, majd a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.
Sütési idő: kb. 28-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A Kiflik diós-marcipános töltelékkel sütit a sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A kifliket porcukorral meghintjük.
Tippek:
A Kiflik diós-marcipános töltelékkel sütemény jól záró dobozban kb. 2 hétig tárolható.
Kiflik diós-marcipános töltelékkel
Hozzávalók
kb. 25 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet, a cukrot, a tojást, a vanillincukrot, élesztőt és a csipet sót egy keverőtálba tesszük. A tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és lassú tűzön addig melegítjük, míg a margarin felolvad. A liszthez öntjük és konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) kb. 5 percig dagasztjuk. A tésztát meleg helyen, letakarva, kb. 45-50 percig kelesztjük.
A tepsit (kb.35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve)
Töltelék:
A marcipánmasszát kicsire tépkedjük, a tojásfehérjével együtt keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. A diót, baracklekvárt, porcukrot, aromát és tejet hozzákeverjük, majd habzsákba töltjük.
Formázás, töltés:
A megkelt tésztát lisztezett munkafelületen kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk és kb. 8 cm ø tallérokat szúrunk ki. A maradék tésztát összegyúrjuk, és újabb tallérokat szúrunk ki belőle. Összesen kb. 25 tallér lesz a tésztából. A habzsákból a tölteléket a tallérok egyik felére nyomjuk, miközben a széleit szabadon hagyjuk (1. ábra). A tallérokat félbehajtjuk, széleit összenyomkodjuk (2. ábra), és a végeit finoman kifli formává hajlítjuk. A kifliket a tepsibe tesszük. A tojássárgáját tejjel elkeverjük, a süteményt megkenjük, majd a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.
Sütési idő: kb. 28-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A Kiflik diós-marcipános töltelékkel sütit a sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A kifliket porcukorral meghintjük.
Tippek:
A Kiflik diós-marcipános töltelékkel sütemény jól záró dobozban kb. 2 hétig tárolható.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?