Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Narancsos citromos puha karácsonyi mézes

Szekeres Lajosné Klári receptje https://www.sutnijo.hu/profil/20717-szekeres-lajosne-klari
Narancsos citromos puha karácsonyi mézes
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Aprósütemények

Hozzávalók

Tésztához

Az írókához

  • 1 tojás fehérje
  • 15-20 dkg porcukor
  • 1 teáskanál citromlé,vagy ecet
  • 1 teáskanál keményítő

Elkészítés

Elkészítés: A mézet a vajat kis lángon felmelegítjük, majd kihűtjük.

A tojásokat a cukorral és a fűszerekkel, szódaporral, a héjakkal, a citrom lével robot géppel összekeverjük.

Majd felváltva adjuk hozzá a vajas mézet és a lisztet .

A tészta puha és lágy lesz, de így lesz tökéletes.

A tálat lefedve 3 órára hűtőbe tesszük.

Ha kivesszük a hűtőből, kiszakítunk egy darabot, lisztezett deszkán átgyúrjuk és 3 milliméteresre kinyújtjuk és tetszés szerinti formákkal kiszúrjuk. Addig folytatjuk, amíg van tésztánk.

Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük,és 175 c sütőbe toljuk.

Kb. 10 percig sütjük, akkor jó ha, ha megnyomjuk és nem horpad be a teteje. Szép világos legyen.

Az íróka a következőképpen készül: a tojásfehérjét félig felverjük, majd apránként hozzáadjuk a porcukrot, szép fényes, krémes hab lesz.

Végezetül belekeverjük az ecetcet és a keményítőt.

Veszünk egy keményebb nylon zacskót, beletöltjük tojáshabot, kivágjuk a végét.

Tetszés szerint kidíszítjük a mézeseket. Száradni hagyjuk és egy fém dobozba, vagy tálba tesszük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Az íróka készítésnél a haboz citromlevet, vagy almaecet kell tenni, hogy stabilizálja a habot. Fényesebb lesz és hamarabb szárad.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!