Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Marcipános kifli

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

40 dkg liszt
15 dkg Dr. Oetker Marcipán reszelve
25 dkg vaj
6 dkg porcukor
1 csipet só
1 narancs reszelt héja

Szóráshoz:

vaníliás porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

A tészta készítése:

Egy tálba tesszük a lisztet, elkeverjük a sóval, porcukorral.
A vajat kisebb hasábokra vágjuk és a reszelt narancshéjjal a fentiekkel összegyúrjuk.
1 órát hidegen pihentetjük.

Elkészítés

Ezután enyhén lisztezett munkalapra tesszük, 4 darabra vágtam.
Egyenként hosszú rúddá sodortam a kezemmel, mint anno a gyurmát.
7 cm körüli darabokat vágtam belőle és kifli formára hajlítottam.

Elkészítés

Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztattam.
2 tepsi telt meg, 55 db kifli sült ki.
170 fokra melegített sütőben 10 percet sütöttem.
A teteje még puha ekkor, de készre sült.

Elkészítés

Még forrón beszitáljuk a tepsin vaníliás porcukorral.
Amikor teljesen kihűltek, akkor tesszük tálcára.
Jó étvágyat kívánok hozzá, ajánlom szeretettel.
Marcipános kifli Marcipános kifli Marcipános kifli Marcipános kifli Marcipános kifli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
42 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
64 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!